Solskjær slo tilbake: - Enkelte snakker mer enn de burde gjort

Manchester United og Ole Gunnar Solskjær slo knallhardt tilbake etter tapet for PSG. Chelsea ble sendt ut av FA-cupen på en overbevisende måte.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

CHELSEA – MANCHESTER UNITED 0–2

STAMFORD BRIDGE, LONDON: Etter at Paris Saint-Germain spilte ut United på Old Trafford forrige uke, har flere satt spørsmålstegn ved om Solskjær er den rette til å lede laget også neste sesong.

Mandag kveld slo han og spillerne kraftig tilbake. Chelsea ble slått med to mål i London, og Manchester United er klare for kvartfinalen i FA-cupen. Der møter de Wolverhampton på bortebane.

– Det var veldig viktig å slå tilbake. Du vil se en reaksjon fra spillerne. De har vært strålende på trening. Vi følte oss sikre på at vi hadde funnet det rette laget og det rette tenningsnivået før kampen. Du må finne den rette balansen etter et tap, sa Solskjær på spørsmål fra Aftenposten etter triumfen.

De røde fra nord hadde ikke vunnet på Stamford Bridge siden Sir Alex Ferguson ledet daget der for siste gang i oktober 2012. Mandag kveld var skotten på tribunen og så Solskjær lede laget til den tredje sterke borteseieren i London denne vinteren.

Etter tapet for PSG fikk Solskjær kritikk fra flere hold på grunn av de taktiske valgene. Mandag kveld slo han tilbake.

– Det er enkelte som snakker mer enn de burde gjort, men jeg kan ikke bekymre meg for hvem som sier hva. Du må ta noen valg. Av og til fungerer det, av og til ikke. Jeg mener vi tok de rette valgene, men det ga ikke det rette resultatet, sa Solskjær til Viasat.

  • Se høydepunktene fra kampen øverst i artikkelen!
Ole Gunnar Solskjær prøver å kommunisere med spillerne i FA-cup-seieren over Chelsea.

Da Solskjær hadde takket alle spillerne for innsatsen, løp han mot United-fansen som ustanselig hadde sunget navnet hans gjennom hele kampen. Han applauderte og knyttet nevene i triumf.

– Vi vil til finalen. Det blir en tøff kamp mot Wolverhampton, men både vi og fansen elsker bortekampene. Det føltes ikke som en bortekamp i dag, med den fantastiske støtten vi hadde, sa Solskjær.

Sir Alex Ferguson likte det han så i London.

Taktisk triumf for Solskjær

I BBC-studio satt den meritterte kvartetten Gary Lineker, Alan Shearer, Jimmy Floyd Hasselbaink og Phil Neville og roste Solskjær opp i skyene.

– Taktisk var dette mesterlig fra Solskjær, sa Lineker da lagene gikk til pause på stillingen 2–0 til gjestene.

– Jeg synes United har vært mye bedre enn Chelsea, fulgte Shearer opp med. Han mente United var skarpere og mer aggressive, og gode både bakover på banen og da de gikk fremover.

Solskjær hadde gått for en såkalt diamant på midtbanen. Grepet fungerte meget bra mot et Chelsea-lag som sist helg tapte hele 0–6 mot Manchester City. Flere lurte på hvordan Solskjær ville klare seg uten angrepsduoen Jesse Lingard og Anthony Martial, som begge var skadet. Det gikk bedre enn mange fryktet.

Juan Mata lå i den offensive midtbanerollen bak Marcus Rashford og Romelu Lukaku på topp. Paul Pogba og Ander Herrera hadde indreløperrollene.

– Systemet fungerte fantastisk bra. Herrera og Pogba var veldig gode, sa Neville halvveis i kampen.

Ander Herrera header Manchester United i ledelsen etter en halvtime.

Nok en storkamp fra Pogba

Pogba er et av de beste symbolene på hvordan United-laget har hevet seg etter at Solskjær tok over for José Mourinho like før jul. Den franske verdensmesteren var nok en gang mesterlig og helt avgjørende for United-seieren.

Først serverte han Herrera med en fantastisk pasning da halvtimen var spilt. Fra det ene hjørnet av 16-meteren slo han et perfekt innlegg bak Chelsea-back Marcos Alonso. Spanjolen fikk ikke med seg at landsmann Herrera kom løpende, og fra kort hold headet sistnevnte United i ledelsen.

Da den første omgangen nærmet seg slutten var det Pogba som kom på et sugende løp inn i målfeltet. Da hadde han både vunnet ballen og sendt den til Marcus Rashford ute til høyre. Angriperen slo et fantastisk innlegg. Pogba slo det som var av Chelsea-forsvarere foran mål og headet inn 2–0 via målvakt Kepa Arrizabalaga.

Det var 15. gang Pogba enten scoret eller hadde den målgivende pasningen på de 13 kampene Solskjær har ledet laget.

– Han responderte på en fantastisk måte etter PSG-kampen. Han møtte en av de beste defensive midtbanespillerne i verden i N’Golo Kanté, men han fant rom. Vi vet at han er en av de beste offensive midtbanespillerne i verden. Han har et veldig godt overblikk, noe du så på innlegget til Herrera, sa Solskjær.

Manchester United-spillerne feirer 2–0-målet til Paul Pogba.

Chelsea pepet av banen

Det var en fartsfylt og artig fotballkamp allerede fra start. United hadde tre gode angrep i løpet av de første ni minuttene, men Chelsea fikk de første sjansene.

«Cupkeeper» Sergio Romero reddet både det gode frisparket fra David Luiz og returen fra Pedro. Nyinnleide Gonzalo Higuaín var farlig frempå et par ganger, men argentineren virket litt kamprusten og kom aldri til de helt store sjansene.

Da lagene gikk til pause ble Chelsea pepet av banen av hjemmefansen. Manager Maurizio Sarri er under hardt press etter flere stortap den siste tiden. Utover i den andre omgangen sang United-fansen at italieneren vil få sparken tirsdag, og flere av hjemmelagets supportere stemte imot sin egen manager.

Flere av dem sang også i svært negative ordelag om «Sarri-ball» som spillestilen til lagets manager kalles. De ga også tydelig uttrykk for at de var misfornøyde med flere av byttene han gjorde.

De siste 45 minuttene forsvarte United seg enkelt, mens Chelsea aldri klarte å skape noen store målsjanser.

Stemningen kan imidlertid bedre seg allerede søndag. Da møter de Manchester City i ligacupfinalen på Wembley.

Publisert: