Manchester United rystet av Sevilla: Champions League-drømmen er knust

Den engelske fotballgiganten røk ut av den gjeve turneringen.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Manchester United - Sevilla 1–2 (1–2 sammenlagt)

Manchester United er ute av Champions League. I åttedelsfinalen sa det stopp mot spanske Sevilla.

Dermed ble det en fiasko for José Mourinho som hadde langt større ambisjoner enn åttendedelsfinale for sitt lag. United var forsiktige. Sevilla forsvarte seg tappert og tok sjansen da de dukket opp.

– Jeg visste at det første målet ville bli viktig. Vi prøvde å være aggressive og intense fra start. Vi hadde gode sjanser, men scoret ikke. Så fikk Sevilla et mål, og da ble det vanskelig. Deres neste mål gjorde det umulig, men jeg kan ikke klage på mine spilleres innstilling og vilje, sa Mourinho til BT Sport.

Kampen gikk mot ekstraomganger etter at også returoppgjøret så ut til å ende 0-0. En genistrek fra Sevilla-trener Vincenzo Montella, og noen minutter senere sto det imidlertid 2-0 til det spanske storlaget, svært mye takket være Wissam Ben Yedder.

Det ble en tung kveld for Alexis Sánchez og Manchester United.

Romelu Lukaku reduserte til 1-2 like før slutt, men scoringen var ikke nok til å sikre videre avansement for Manchester-laget, som på 0-2 trengte tre scoringer for å berge seg videre.

– Dette var fantastisk. Det var en stor opplevelse. Det er mye glede og lettelse nå, sa banens eneste skandinav, Simon Kjær, til Viasat. Han gjorde en heltemodig innsats for Sevilla og ønsket ikke å analyser Uniteds fiasko.

Fotballekspert Lars Tjærnås mener at det var en helt fortjent seier til Sevilla:

Det samme mener flere eksperter. Her er noen flere reaksjoner:

Rolig før pause

Etter en forholdsvis rolig første omgang begynte Sevilla å finne mer ut av ting på Old Trafford utover i annen omgang.

En oppofrende Eric Bailly i Manchester United-forsvaret reddet hjemmelaget fra baklengs takket være strålende taklingsspill, men til slutt måtte også han kapitulere.

Før det fikk Jesse Lingard en god mulighet da han forsøkte seg på et skudd fra distanse. Skuddet hadde retning mot mål, men et tigersprang av Sevilla-keeper Sergio Rico sørget for at det fortsatt sto målløst i Manchester.

Lagene sto og stanget mot hverandre utover i annen omgang, men etter 72 minutter kom vendepunktet da Montella gjorde klar toppscorer Wissam Ben Yedder.

Ben Yedder-dobbel

Franskmannen var benket fra start, men ble til slutt den store forskjellen på lagene. Kun to minutter etter at han hadde kommet inn ble han spilt fri av Pablo Sarabia. Ett touch senere gikk 27-åringen på skudd, og avslutningen snek seg klinisk helt nede ved stolperoten til Manchester United-keeper David de Gea og i mål.

José Mourinho svarte med å sette innpå både Juan Mata og Anthony Martial, men Ben Yedder var ikke ferdig for kvelden.

Kun fire minutter etter 1-0-scoringen var han på farten igjen, og en stuss fra Joaquín Correa fant franskmannen på bakre stolpe. Fra skrå vinkel fikk han ballen mot mål, og til tross for at De Gea fikk en hånd på ballen og etter hvert slått den unna, viste reprisene at ballen var klart over linjen.

Hjemmelaget pøste på fremover etter scoringen og fikk sin belønning da Romelu Lukaku på sterkt vis satte ballen i mål.

Vertene trengte imidlertid ytterligere to mål for å gå videre, og Sevilla-laget rodde i land en svært sterk borteseier i Manchester. Det gjør at laget er klar for kvartfinalen, mens United-laget nå må konsentrere seg om FA-cupen og Premier League.

PS: I den andre kampen tirsdag kveld sikret Roma avansement til kvartfinalen. Edin Dzeko lurte Sjakhtar Donetsks offsidefelle og scoret målet som sendte Roma videre.

Publisert: