Her er norsk fotballs heteste salgsobjekter

Disse spillerne står trolig på ønskelisten til flere klubber.

Vadim Demidov, Fredrik Midtsjø og Birger Meling er blant de heteste navnene i overgangsvinduet i januar.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Selv om sesongen nettopp har sluttet, er det full aktivitet i klubbene. I januar åpner vintervinduet, og som vanlig er det ventet stor aktivitet i overgangsmarkedet.

Her er noen av de heteste spillerne på overgangsmarkedet i vinter.

Odds stortalent Rafik Zekhnini er glohet og har allerede vært på besøk hos en eller flere tyske klubber. Først ble det sagt at Everton var interessert, så kom koblingen til tysk fotball. Odd-direktør Einar Håndlykken bekrefter at klubben har mottatt bud på spilleren.

LES OGSÅ:

Les også

Lokalavis: - Odds stortalent på vei til Premier League-klubb

Odd-spiller Rafik Zekhnini skal være på vei til Everton, ifølge Varden.

Molde har hatt en skuffende sesong, og stopper Vegard Forren har vært klar på at han ønsker seg bort. I Rosenborg er alle gode trøndere velkomne, og han har vært ønsket på Lerkendal tidligere. Samtidig sier han selv at det er interesse fra tyrkiske og russiske klubber.

LES OGSÅ:

Les også

- Rekdal vil hente Forren til Vålerenga

I Molde har også Joshua Gatt, Per Egil Flo og Pape Pate Diouf utgående kontrakter.

I Bergen har serietoerne ryddet skapet for en del spillere denne sesongen. Hetest for øyeblikket er den kontraktløse kapteinen Vadim Demidov. Han utelukker ikke å forlenge med Brann, men et nytt utenlandsopphold kan friste.

LES OGSÅ:

Les også

Brann vil forlenge med tre av sølvguttene

UKLAR FREMTID: Om Vadim Demidov fortsetter i Brann eller en utenlandsk klubb, er ennå ikke avklart. Her feirer han sølvet sammen med kompis og lagkamerat Daniel Braaten. Foto: Tor Høvik.

Sander Berge fra Vålerenga ble kåret til Årets Unge talent i Eliteserien, og TV 2-ekspert Jesper Mathisen har nevnt Berge som den spilleren i Norge som er nærmest en overgang til Premier League. Ghayas Zahid kan også fort havne i en annen klubb.

Romerikets blad ønsket ikke å kåre årets Lillestrøm-spiller etter sesongen, men en spiller som Marius Lundemo kan godt være i andre klubbers søkelys.

Flere speidere har vært innom Lerkendal den siste sesongen. Flere av gullguttene er aktuell for en tilværelse i utlandet. Adam Larsen Kwarasey ønsker neppe en benketilværelse i Trondheim, så en overgang til en annen klubb er aktuelt.

LES OGSÅ:

Les også

Larsen Kwarasey etterlyser klar beskjed om hvorfor han er benket i RBK

Franske og tyske klubber har siklet etter Fredrik Midtsjø , og han er kanskje seriemesterens heteste salgsobjekt. Skrev i sommer under kontrakt ut 2020, så han går nok ikke på billigsalg.

LES OGSÅ:

Les også

Ny fransk klubb så Midtsjø sende RBK til Ullevaal

Nå starter dansen rundt gullkalven: Fredrik Midtsjø er ønsket i fransk fotball. Bruttern mener Midtsjø er god nok for de aller fleste ligaene i Europa.

LES OGSÅ: OGSÅ:

Les også

RBK dominerer spillerkåring

I sommer bød den tyrkiske klubben Trabzonspor mellom 10 og 15 millioner kroner for høyrebacken Jonas Svensson . Spilleren selv ønsker seg til utlandet, men blir ikke billig siden han har to år igjen av kontrakten.

Holmar Eyjólfsson var nærme en overgang til Real Betis i sommer. Trives i Trondheim, men er lysten på nytt Europa-eventyr. Og islandske fotballspillere har en høy stjerne i Fotball-Europa.

LES OGSÅ:

Les også

Derfor gikk drømmeovergangen i vasken for Holmar Eyjólfsson

Ville til Spania: Kun timer før sommerens overgangsvindu stengte, mens Hólmar Örn Eyjólfsson var på landslagssamling med Island, ble det jobbet intenst med en overgang til Real Betis.

Haugesunds Kristoffer Haraldseid , Anders Trondsen (Sarpsborg 08) og Birger Meling (Stabæk) har vært nevnt som mulige overgangsobjekter.

En spiller som allerede er nevnt, er Bodø/Glimts Mathias Normann . Midtbanespilleren skal blant annet stå på Rosenborgs ønskeliste.

LES OGSÅ:

Les også

«TIL må gjøre et forsøk på å hente denne Glimt-spilleren nordover»

Det er usikkert om Mathias Normann ønsker å bli med Bodø/Glimt ned i første divisjon.

— Gidder ikke å være andrekeeper

Joacim Jonsson tror at de heteste spillerne kommer fra Lerkendal.

— At Adam Kwarasey forsvinner, er jeg nesten helt sikker på. Jeg tror ikke han gidder å være andrekeeper på RBK, og når Rosenborg går ut og sier at de har forlenget med Norges beste keeper, er det nesten det samme som å sparke Kwarasey ut av klubben, sier Jonsson.

LES OGSÅ:

Les også

Han har spilt flest RBK-kamper av alle

Han tror også at Jonas Svensson og Jørgen Skjelvik har beilere klar til vinduet åpner, men at en annen forsvarsspiller topper lista.

— Nå er det vel på tide at Holmar Eyjólfsson kommer seg ut i Europa. Han har vært god over lang tid og er blitt bedre og bedre. Nå er han etablert, rutinert og såpass god at han burde være et godt salgsobjekt for RBK. Han kommer ikke til å dra til en toppklubb, men en ok klubb i Belgia, Nederland, eller lavere del av den spanske ligaen, sier Jonsson.

LES OGSÅ:

Les også

RBK-strategen er kåret til årets spiller i eliteserien

— Zekhnini virker desperat

I Bergen sitter en kaptein og forsvarspiller som ønsker seg bort. Jonsson tror det bare er én klubb som kan hindre han fra et nytt utenlandseventyr.

— Demidov tror jeg ikke går til en annen klubb, dersom ikke RBK selger Eyjólfsson og de hoster opp såpass bra lønn. Han har vært bra i år, men helt ræva året etter han kom tilbake. Så han forsvinner helt sikkert, men spørsmålet er om han går rett ut i Europa eller til RBK, sier Jonsson.

Han nevner også Vegard Forren, Kristoffer Haraldseid og Ghayas Zahid og Anders Trondsen som spillere som kan røre på seg i vinter. En av de som allerede virker som kan havne i en utenlandsk klubb, Rafik Zekhnini, håper han blir værende.

— Zekhnini synes jeg virker desperat etter å komme ut, og det overrasker meg litt. Han burde blitt i Norge, blitt skadefri og imponert i ett år til. Ikke stresse seg ut og bli stallfyll og benket i et eller annet lag i Europa, mener Jonsson.

LES OGSÅ:

Les også

Høgmos fiaskosesong koster NFF over åtte millioner i år: – En skremmende avtale

Tror Svensson kan forsvinne

Kjetil Kroksæther er kommentator i Adresseavisen, og han tror at Jonas Svensson er det heteste navnet på Lerkendal.

— Han har jo signalisert at han ønsker å gå ut i Europa, og som landslagspiller er han attraktiv. Jeg tror ikke han bør sikte for høyt og prøve å komme seg til Premier League, La Liga eller Bundesliga. Det er mange som har brent seg på det før og kommet tilbake igjen, sier Kroksæter.

I tillegg tror han André Hansen kan være aktuell for en overgang, til tross for at han signerte ny kontrakt i høst. I tillegg er navn som Midtsjø og Eyjólfsson aktuelle. Han regner med at Kwarasey forsvinner, dersom André Hansen ikke blir solgt.

LES OGSÅ:

Les også

Han skulle frelse landslaget. Det ble tre år med lidelse.

Anders Pamer er sportskommentator i Bergens Tidende, og nevner fire Brann-spillere som kan forsvinne.

— Vadim Demidov er ferdig med kontrakten, så han forsvinner. Han har sagt at Brann er den eneste klubben som er aktuell i Norge, så jeg tror han havner i Øst-Europa et sted. Han ønsker nok selv å dra til Spania, men jeg tror ikke han finner seg en klubb der, sier Pamer til Adresseavisen.

I tillegg mener han at Piotr Leciejewski, Jakob Orlov og Jonas Grønner kan være aktuelle.

  • **LES OGSÅ:
Les også

Agenter kritiske til RBK-Dorsin: - Har en dobbeltrolle

(for abonnenter)**

— Mye vil nok handle om RBK-spillerne

Dersom Rosenborg gjør en god cupfinale mot Kongsvinger 20. november, tror Arne Scheie at mye vil handle om enkelte av seriemesterne. I helgen ble toppscorer Christian Gytkjær og midtbanegeneral Mike Jensen hentet inn av Åge Hareide til det danske landslaget, og det vil øke interessen for duoen.

— I tillegg er Svensson interessant, og også til en viss grad Pål André Helland, spesielt dersom Rosenborg gjør en god figur i cupfinalen, sier Scheie .

- Hva med Odds Zekhnini og hans besøk i Tyskland?

— Jeg er alltid skeptisk når jeg hører at spillere drar på besøk og prøvespill til utlandet, da er min erfaring at det sjelden skjer noe. Det er mer aktuelt når klubbene kommer og sier at de vil ha den og den spilleren, sier Scheie.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk