Lokal fotballklubb håper dette tiltaket skal løfte bydelen

Tjensvoll FK arrangerer gratis aktivitetsferie i vinterferien

Publisert: Publisert:

Daglig leder Dan Pedersen er svært engasjert i integrering og inkludering av barn og unge, og håper gratistilbudet kan bli en fast del av klubbens tilbud. Foto: Lars Idar Waage

– Tjensvoll FK har et motto som sier at vi skal være en klubb for alle. Det mottoet må vi etterleve også. Vi ønsker å gjøre noe form dem som ikke har det like bra som alle andre, sier daglig leder Dan Pedersen.

Han er hovedmannen bak fotballklubbens tilbud om gratis aktivitetsferie for barn og unge i vinterferien. I høstferien i fjor arrangerte Tjensvoll FK tilbudet for første gang. 45 barn og unge deltok selv om de bare fikk én ukes varsel om tilbudet.

Målet med arrangementet er at barn og unge med innvandrerbakgrunn og barn fra hjem med lav inntekt skal få et aktivitetstilbud i ferien, men tilbudet er åpent for alle som vil.

Les også

Direkte kl. 17.45: Se Viking - Sandnes Ulf her

Smitteeffekt

I 2017 kom Kvaleberg i Hillevåg bydel dårligst ut i levekårsundersøkelsen. Pedersen håper at tiltak som gratis aktivitetsferie skal bidra til å løfte bydelen, og at det fører til at andre klubber og organisasjoner velger å gjøre noe liknende.

– Jeg tror det bare blir større og større behov for slike tilbud. Det er viktig for barn og unge å føle seg inkludert og likeverdig, sier han.

Les også

NFF vil ha strengere disiplin i barnefotballen: – Det er på tide å gjøre jobben

Åpner klubbdørene for alle

Tilbudet er først og fremst for alle barn i Hillevåg bydel, men dersom det kommer barn fra andre bydeler vil ikke klubben stenge dørene for dem.

Av erfaring vet Pedersen også at en del foreldre kvier seg for å melde barna på aktiviteter i frykt for at det skulle vise seg å koste penger selv om det står at det er gratis.

– Vi vil gjerne at foreldre melder barna på, men jeg har sagt at folk bare kan møte opp også. Jeg vet ikke hvor mange deltakere det kommer til å bli, men vi har fått med oss mange spillere fra junior-lagene og fra a-laget til å bli med og bidra. Det kommer til å ordne seg uansett hvor mange som kommer, sier han.

Publisert: