Molde-treneren vil ha fire treningskamper – dette er alternativene

Erling Moe vil helst unngå Kristiansund og Aalesund fram til seriestart.

Publisert: Publisert:

Erling Moe håper MFK-laget skal få på plass fire treningskamper i løpet av den neste måneden. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

 • Trond Hustad
  Rbnett

Mandag fikk eliteserieklubbene lov til å trene med kontakt for første gang på to måneder. Erling Moe har ventet lenge på denne dagen.

– Det var både godt og uvant å komme i gang igjen. Alle har gledet seg til dette, det var bra for spillerne å slippe løs og knuffe litt borti hverandre igjen. Men vi tar det rolig og forsiktig de første dagene, sier treneren til Rbnett.

Utlandet er uaktuelt

Nå venter han spent på beskjed om når lagene får tillatelse til å spille treningskamper.

– Vi ser på alle muligheter og er i kontakt med mulige motstandere, men det er vanskelig å planlegge detaljene før vi vet når vi kan starte. Fram til vi får en endelig dato vil dette være utfordrende. Får vi lov å begynne snart, kan vi spre kampene utover. Må vi vente i to-tre uker, blir det en tettere oppkjøring. Alt er litt i det blå, sier Moe.

Det er ikke aktuelt å møte utenlandske lag, siden alle da må i karantene etterpå. Eliteserieklubbene kan ikke møte lag fra lavere divisjoner, siden disse ikke oppfyller restriksjonene for smittevern. I praksis er det derfor bare to alternative opplegg som er aktuelle.

– Hvis det bare åpnes for treningskamper med korte reiseavstander, er det jo de lokale lagene som er mest aktuelle. Men vi vil jo helst slippe å møte Kristiansund og Aalesund ei uke før vi skal møte dem i seriekamp, fastslår Moe.

Vil ikke ha flere lokaloppgjør

Signalene fra Norges Fotballforbund er at eliteserielagene kan bli delt i fire grupper i starten av sesongen, slik at reisevirksomheten begrenses mest mulig. For Molde kan resultatet bli doble kamper mot Aalesund, Kristiansund og Rosenborg de første seks serierundene.

– Dersom det åpnes for å reise over litt større avstander, ønsker vi heller å møte topplag fra andre steder i landet. Det hadde vært det beste for oss sportslig sett. Dette vet vi mer når terminlista kommer 16. mai, fastslår Moe.

– Hvor mange treningskamper mener du dere bør ha for å være klare til seriestart i midten av juni?

– Jeg håper at vi får til minst tre kamper. Forhåpentligvis blir det fire, svarer treneren.

Direktøren: - Vi jubler ikke

Også direktør Ole Erik Stavrum håper det ikke bare blir lokale oppgjør i treningskampene.

– Det er veldig begrenset tilgang på mulige treningsmotstandere slik situasjonen er nå. Vi må møte lag i samme kategori som oppfyller alle kravene. Samtidig har vi ikke lyst til å spille treningskamp mot Kristiansund hvis vi skal spille dobbelkamp mot dem i serien like etter. Vi jublet ikke da vi fikk beskjed om at det planlegges å spille alle lokaloppgjørene i starten av sesongen. Jeg forstår at det ikke er gunstig å fly Norge rundt i denne perioden. Samtidig synes jeg det er synd om alle «godbitene» våre blir brukt opp så tidlig, sier Stavrum.

Han vil se an det endelige serieoppsettet som presenteres 16. mai før han mener noe mer om mulighetene til å forberede seg til seriestart.

– Vi må få til noen treningskamper, det er helt nødvendig. Hvis løsninga blir Aalesund og Kristiansund, så blir det slik. Men det er selvsagt ikke det vi har mest lyst til. Da er det bedre å spille mot Brann eller Vålerenga eller andre eliteserielag som vi skal møte seinere i sesongen, sier Ole Erik Stavrum.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt55001961315
2Molde5410146813
3Brann531195410
4Kristiansund523013769
5Vålerenga6231910-19
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. 18-åring mistet lappen etter å ha kjørt i 131 km/t på Motorveien

 2. Vil kaste Bandidos ut fra hus i Hillevåg

 3. Turistforeningen fra­råder populær tur ved Lysefjorden

 4. Med to ord fikk han en samlet norsk samfunns­elite til å innse korona-alvoret

 5. Kjørelærer: – Mange må vente for lenge på å få kjørt opp. Nye bestillingsregler bidrar til kaos

 6. Sjekk denne perlen fra Viking-spilleren: – Jeg bare la den i hjørnet

 1. Eliteserien
 2. Molde FK