Viste seg frem foran 20.000

Bård Finne har vært i Köln i to uker, men har både rukket å bli grisetaklet av spissrivalen og å debutere for klubben i en treningskamp.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Hittil har Bård Finnes bevegelser blitt nøye kartlagt av lokalpressen som i sin tid gikk Ståle Solbakken på nervene. Journalistene merket seg at han benyttet seg av feil inngang til treningsanlegget første dagen, og siden at han ble grisetaklet av Patrick Helmes, men "tappert spilte videre" på en senere trening. Helmes har 13 landskamper for Köln og kommer fra klubben. Finne tilhører A-troppen i opprykksjagende Köln og lørdag fikk han også debuten for A-laget da han fikk noen minutter i treningskampen mot Schalke hjemme på Rhein Energie Stadion.

— Jeg har vært på kamp der før, men det var moro å få oppleve det fra gresset. Jeg fikk et par minutter, sier Finne.

- Gamle myter

Trener Peter Stöger uttalte i forrige uke til lokalavisen Express at han har likt det han har sett fra Finne så langt.

— Bård er en god spiller, en spiller med perspektiv som på et tidspunkt helt sikkert kan hjelpe oss. Han har det i seg, hos noen viser det seg tidlig, hos andre tar det mer tid, sa Stöger.

Finne dro i går på en ukes treningsleir i Tyrkia. Der skal Köln spille tre treningskamper, i én av dem blir det et gjensyn med Branns tidligere spillerutvikler Kaz Sokolowski, ettersom Finnes Köln møter Sokolowskis Legia Warszawa til dyst.

18-åringen har skaffet seg leilighet og bil i løpet av de to ukene i Köln, og mener også han har funnet seg godt til rette på klubblaget. Selv om Helmes' takling sikret overskrifter i pressen, vil han ikke bekrefte gamle stereotypier om at nykommere i tyske klubber blir utsatt for skånselløs behandling fra de etablerte spillerne.

— Jeg har hørt mye om det der, men det må dreie seg om gamle myter. Jeg har blitt fint tatt i mot av veldig mange hyggelige mennesker, synes målscoreren fra Bergen.

Mer trening

Treningsregimet i Tyskland er et annet enn det han var vant med fra Rune Skarsfjords tid i Brann.

- Om det er så mye hardere, vet jeg ikke, men vi trener i alle fall mer. Det er to økter de fleste dager. Det er en del spennende nye øvelser også.

Köln topper tabellen i 2. Bundesliga, men for å bli fast på laget må Finne passere blant andre Lillestrøms tidligere profil Anthony Ujah og den lokale helten Helmes. Sesongen har pause i januar, men tar til igjen tidlig i februar. G19-landslagsmannen har betinget hastverk med å få forsøke seg i obligatorisk kamp.

— Det er fortsatt tidlig å si om jeg kan få prøve meg i kamp da, jeg har bare vært her i to uker.

- Hvordan vil du vurdere nivået?

— Det er høyere enn det jeg er vant til, men det er jeg glad for. Det var derfor jeg dro hit. Samtidig tror jeg at jeg kan være med på å kjempe om en plass på laget. Det er ikke slik at jeg er skremt, for jeg føler selv at jeg har tatt nivået bra.

Publisert: