Johaug skuffet over ny FIS-beslutning: – Jeg synes det er synd

Får ikke muligheten til å øve på favorittdistanse før VM.

Therese Johaug skulle gjerne fått sjansen til å gå en fellesstart med skibytte før VM i Seefeld.
  • Sindre Trygsland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

FORNEBU: Therese Johaug gjør comeback i verdenscupen i 2018/19-sesongen, etter at hun har vært utestengt de to foregående. Det blir uten en av 29-åringens beste øvelser. Det er nemlig klart at den kommende sesongen går uten fellesstart med skibytte, en øvelse Johaug har vunnet de siste fire gangene hun har stilt opp i. Hun tok gull i øvelsen under Falun-VM i 2015.

Det var Dagbladet som først omtalte saken. Øvelsen skal gås i VM i Seefeld, men altså ikke i verdenscupen. Dermed får verdenseliten ingen mulighet til å øve seg på distansen. Årsaken er ifølge renndirektør i FIS, Pierre Mignerey, at øvelsen er den mest krevende å arrangere.

– Jeg synes det er synd at vi ikke får noe duatlon, siden det er en VM-distanse. Men man må bare gjøre det beste ut av det, sier Therese Johaug om avgjørelsen.

Johaug viste kjempekrefter under et løp torsdag:

Les også

Johaug knuste landslagsvenninnen: – Hun er ekstremt rå

Kan ikke bruke energi på det

Hun hadde nettopp kommet i mål på Fornebuløpet, på imponerende 33.36 på 10 kilometer.

– Jeg skulle gjerne hatt en duatlon i verdenscupen, men nå er det ikke sånn. Da kan jeg ikke gå og tenke på det. Jeg må ha fokus på det jeg skal, og gå de løpene jeg skal gå, sier hun.

Ingvild Flugstad Østberg (til venstre) og Therese Johaug under Fornebuløpet.

Fellesstart med skibytte har vært en norsk paradegren. Nå forsvinner den altså fra neste sesong. Ingvild Flugstad Østberg var ikke klar over avgjørelsen da hun ble konfrontert med at øvelsen forsvinner fra verdenscupen kommende sesong.

– Øvelsen viser hva man kan i klassisk, skøyting, kapasitet og spurt. Jeg synes det er en fin øvelse, men da godtar vi det og ser hvilke øvelser som kommer inn, var hennes reaksjon.

Les også

Johaug-saken er én av grunnene til at Bjørgen ikke vil inn i FIS-styret

Usikker på Tour de Ski

Mange av langrennsstjernene kan stå overfor en nøkkelavgjørelse kommende sesong: Skal man delta i Tour de Ski, eller skal man konsentrere seg om å samle overskudd inn mot VM i Seefeld som begynner i februar.

Tour de Ski starter 29. desember og strekker seg til 6. januar. I fjor var det en rekke stjerner som droppet konkurransen for å maksimere oppladningen inn mot OL. Johaug har sagt at det er aktuelt droppe det. Charlotte Kalla bekreftet torsdag langt på vei at hun står over.

– Det er ikke bestemt ennå. Jeg har lyktes veldig godt med å gå Tour de Ski tidligere. Men jeg har ikke lagt kabalen ennå, sier Johaug.

– Det er absolutt aktuelt for meg å gå. Vi må bare se hvordan formen er og sånne ting. Erfaringer fra tidligere har sagt at jeg har lyktes med det, så vi får se når det nærmer seg, sier hun.

Publisert:
  1. Langrenn
  2. Therese Johaug

Mest lest akkurat nå

  1. Ole Kallelid er død

  2. Spiste alene på rommet mens de andre koste seg på julebord. Nå sier hun takk for seg

  3. Stampuben er deres andre hjem: - Hadde den blitt stengt for godt, ville jeg satt meg ned og begynt å grine

  4. Anita Lundekvam (25) har flyttet og selger bilen: – Vi sparer på de siste vedkubbene

  5. Slik så Bjarne ut etter joggeturen

  6. Politiet ønsker tips i forbindelse med savnet kvinne i Haugesund