Kristoffersen slått igjen, men ble ny verdenscupleder

Henrik Kristoffersen kom til kort i duellen med Clement Noël i det klassiske slalåmrennet i Wengen.

Henrik Kristoffersen måtte nøye seg med nok en 2.-plass søndag.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Kristoffersen leverte en rå finaleomgang, men suverene Noël forsvarte ledelsen fra første omgang. Franskmannen vant 40 hundredeler foran nordmannen på annenplass.

– I dag er det vanskelig å slå Noël. Han kjører veldig bra. Mange sier at han har den høyeste toppfarten, og det kan diskuteres. Det er vel jeg og han som har det, og det er mulig å slå ham, sa Kristoffersen til TV 2.

Selv om det heller ikke denne gangen ble seier, kunne Kristoffersen konstatere at han er ny sammenlagtleder i verdenscupen. Det skjedde etter at hans argeste konkurrent i sammendraget, Alexis Pinturault, kjørte ut i finaleomgangen.

Etter rennet bedyret Kristoffersen at det ikke er noe han bryr seg om.

– Det viktigste er å vinne skirenn. Alle kan kjøre ut, sa han

Sebastian Foss Solevåg ble nest beste nordmann med sin meget solide fjerdeplass. Han viste med søndagens renn formen er god.

  • SETT DENNE? Ble hentet i helikopter etter stygt fall: Sesongen over for norsk alpinist

– Kjører ut én av tre ganger

Noël var førstemann ut i sveitsiske Wengen og fikk en meget god start. Hverken Kristoffersen, Daniel Yule eller Pinturault klarte å holde følge med franskmannen nedover, og Noël hadde et godt forsprang på flere av sine konkurrenter foran finaleomgangen.

Kristoffersen, som trives godt i Wengen, var 67 hundredeler bak Noël i mål og lå på en 2.-plass etter én omgang. Østerrikske Marco Schwarz var nummer tre, 73 hundredeler bak ledertiden.

– Han er helt på limit (grensen). Den runden kjører han ut én av tre ganger, sa Kristoffersen til TV 2 om Noëls kjøring i første omgang.

Selv karakteriserte han egen kjøring som «helt ok».

Solevåg med god kjøring

Solevåg var 1,18 sekunder bak Noël og lå på en delt 6-.plass før finaleomgangen.

Jonathan Nordbotten og Leif Kristian Nestvold-Haugen kjørte også godt nok til å ta seg videre. De endte på henholdsvis 13.- og 15.-plass.

Det ble med én omgang for de to siste nordmennene, Lucas Braathen og Timon Haugan.

(©NTB)

Publisert:
  1. Alpint
  2. Henrik Kristoffersen
  3. Leif Kristian Nestvold-Haugen