Dette vil Thoresen oppnå

Europacup-suksess er ikke så viktig.

Petter Thoresen fortsetter bak Oilers-benken. Foto: Kristian Jacobsen

 • Mats Slaastad Birkelund
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

STAVANGER OILERS – STJERNEN 5-1 (0-0, 3-1, 2-0):

DNB Arena (Aftenbladet): Petter Thoresens kontrakt løp ut etter inneværende sesong. I dag signerte han for tre nye år i Oilers. Thoresen har vunnet sluttspillet på tre av fire forsøk med Stavanger Oilers. I 2011 ble det finaletap mot Sparta Sarpsborg. Tidligere har han vunnet en rekke NM-gull med både Storhamar og Vålerenga.

– Du har vunnet alt som kan vinnes i Norge, opp til flere ganger, og vunnet Continental Cup. Hva er det som driver deg videre?

– Jeg signerer fordi de årene jeg har hatt her har vært så bra. Den entusiasmen, optimismen og gleden gir meg en enorm inspirasjon til å fortsette videre. Det er 4000 tilskuere på hver hjemmekamp. Det er utrolig gøy, sier Thoresen etter å ha signert for tre nye Oilers-år.

– Det er bra nok for meg at vi kjemper om seriegull og NM-gull hvert år. Alt annet er en bonus. Vi skal utvikle oss. Continental cup og andre cuper får vi ta som de kommer. Hovedprioriteten er å gjøre det bra her hjemme, sier Thoresen.

Roser ungguttene

– Hva håper du å oppnå i løpet av de tre neste årene?

– Vi må få frem flere yngre spillere som markerer seg på A-laget og kjempe i toppen av i Norge. Så får vi se hva tiden viser, sier Thoresen.

 • Les også:
Les også

Seier da Thoresen forlenget

Les også

Thoresen forlenget med Oilers

Sportsdirektør Pål Higson vedgår at ambisjonene strekker seg litt lenger enn kun suksess i Norge – selv om det er aller viktigst.

– Det neste steget rent sportslig er å delta i Champions Hockey League (CHL). Vi håper å være med der på fast basis i fremtiden, men i år ser det ut til at vi må bli norsk mester for å bli med. Det skal vi gjøre alt for å klare, sier Higson.

På grunn av skader og karantener har flere unggutter fått plass i kamptroppen de siste ukene. Tan Hellerød (16) og Rudolfs Balcers (15) debuterte mot Lillehammer på tirsdag. I høst ble Sander Bjelland Bjørnevoll tidenes yngste eliteseriespiller da han debuterte i årets første hjemmekamp. I dag debuterte Audun Starheim (18), fordi Rudolfs Balcers ikke kunne være med. 16-åringen har ikke fått norsk statsborgerskap, og går derfor på utlendingskvoten. Med Schaus tilbake var den full.

SEIER: Tommy Kristiansen og Oilers sikret tre poeng da Stjernen gjestet DNB Arena. Foto: Kristian Jacobsen

Alle debutantene har fått skryt av Oilers-treneren , og klart seg godt i byttene de har spilt, men Thoresen sier likevel at Oilers ikke skal slanke stallen for å få inn plass til flere av ungguttene.– Det er en hårfin balansegang. Det er en stor utfordring å både ha ambisjoner om gull og å utvikle unggutter. Vi kan ikke bare rydde plass til dem heller. De må jobbe og kjempe for å få plass. Nå håper vi å få på plass et U20-lag, som vi skal ha god kontakt med de neste årene. Vi har mange bra unge emner, som vi må gi sjansen, sier Thoresen.

Lærte Trettenes å bli seniorspiller

Mathias Trettenes er en av få unge og lokale gutter som har kommet seg gjennom nåløyet. I dag scoret han ett av målene, og var ellers frisk, i 5-1-seieren mot Stjernen.

– Det var han som lærte meg å spille seniorhockey. Han er veldig flink til å si hva som kreves for å bli best. Spesielt er han god på detaljer. Det har som har fått meg til å spille slik som jeg gjør nå, sier Trettenes. En av kampens beste spillere.

Martin Strandfeldt har vært med under hele Oilers-perioden til Thoresen. Han er godt fornøyd med at Oilers har klart å knytte til seg Thoresen de neste årene.

– Det er veldig positivt for hele organisasjonen. Han har en vinner i blodet. Merittene taler for seg, sier Strandfeldt.

KOSEDYR: Det regnet bamser over isen. Foto: Kristian Jacobsen

Hans kontrakt går ut etter sesongen. Planen har hele tiden vært å flytte hjem til Sverige kommende sommer, men Strandfeldt fortalte til Aftenbladet tidligere i vinter at han vurderer å bli i Stavanger i flere år. At Thoresen blir teller helt klart positivt, men noen avtale er foreløpig ikke på plass.

Bamseregn

Kampen mot Stjernen markerte også årets bamsebonanza. Da vertene scoret sitt første mål, kastet flesteparten av de 4377 tilskuerne hver sin bamse på isen. De vil bli gitt videre til ulike institusjoner hvor barn får glede av dem.

Publisert:
 1. Ishockey
 2. Stavanger Oilers
 3. Stjernen Hockey

Mest lest akkurat nå

 1. 44 nye smitte­tilfeller på Nord-Jæren – 17 innlagt på SUS med covid-19

 2. Inntektshopp for Ryfast

 3. – Stopp prosessen, sier bygda som samlet inn 300.000 kroner og laget ny rapport om data­senter

 4. – Det som gjør meg mest kvalm er Liverpool og Manchester United

 5. Dette huset på Røyneberg har en 350 kvadratmeter stor underjordisk garasje med heis

 6. Her var det høyest temperatur i Rogaland søndag – mandag blir det enda varmere