Norge møter verdensmesteren i kvalifiseringen

Havnet i VM-kvalifiseringsgruppe med Tyskland og Tsjekkia.

MØTER MESTERNE: Norge må møte regjerende mester Tyskland i kvalifiseringen til VM i 2018.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Norge møter Tyskland, Tsjekkia, Nord-Irland, Aserbajdsjan og San Marino i kvalifiseringen til VM 2018 i Russland. Det ble klart under kveldens trekning.

— Vi kunne definitivt fått en mye verre gruppe, sa ekspert og tidligere landslagssjef Egil «Drillo» Olsen under TV 2s sending fra FIFA-trekningen.

Norge trakk det laget man kanskje ønsket aller minst fra den førsteseedede gruppen, nemlig regjerende verdensmester Tyskland. Og tyskerne virker meget fornøyd med sin gruppe.

— Ingen «dødens gruppe» for våre gutter. Tvert imot..., skriver skandaleavisen Bild om gruppe C.

VET VEIEN MOT VM: Norges gruppe til kvalifiseringen for VM i 2018 er nå klar. Her landslagssjef Per-Mathias Høgmo på Ullevaal under kampen mot Aserbajdsjan tidligere i år.

I den andreseedede gruppen unngikk man lag som Frankrike og Italia, men Tsjekkia blir ingen enkel oppgave for Per-Mathias Høgmos menn. Nord-Irland blir heller ikke lett, men var en av de ønskede motstanderne fra den tredjeseedede gruppen.

— Play off-spill er innenfor rekkevidde

— Fra nivå to og tre var det en ok trekning. For oss er andreplassen og play off-spill et naturlig mål. Det bør være innenfor rekkevidde, sier landslagssjef Per Mathias Høgmo til fotball.no.

— Vi kjenner Tsjekkia som vi spilte 2-2 mot i fjor og Nord-Irland er et lag som Norge har hatt godt tak på. Aserbajdsjan har vi møtt to ganger i EM-kvalifiseringen og San Marino er et land som vi skal slå, legger han til

Alle gruppevinnerne går direkte videre til VM. I tillegg går de åtte beste toerlagene til playoff hvor de vil spille om de fire siste VM-plassene.

Tøff gruppe for Sverige

Sverige får en veldig tøff reise mot VM i 2018. I gruppe A møter de både Nederland og Frankrike, i tillegg til Bulgaria, Hviterussland og Luxembourg.

Les også

Marerittrekning for svenskene

— Det blir utrolig tøft å komme seg til et VM-sluttspill, sier SVT-ekspert og tidligere Stabæk-spiss, Daniel Nannskog om Sveriges sjanser.

Også Island får en utfordring i sin gruppe. I gruppe I møter de Kroatia, Ukraina, Tyrkia og Finland.

I gruppe G kommer Italia og Spania til å kjempe om gruppeseieren mens gruppe F byr på en klassiker. Der møtes England og Skottland.

Publisert: