Her er AaFKs nysigneringer på plass

De fire spillerne ble presentert etter den første treningsøkten.

AaFKs fire nykommere har allerede fått draktnummer, og alle har fått tall som tyder på en plass i førsteelleveren! Fra venstre: Aron Thrandarson, Carl Björk, Tero Mäntylä og Daniel Gretarsson
 • Helge Skuseth
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

AaFK arrangerte et uoffisielt kick-off for spillerne, trenerne, ledere og media etter første treningsøkt. Og i tur og orden ble de nye kalt fram på podiet. Først den nye venstrebacken Daniel Gretarsson fra Island, så den finske midtstopperen Tero Mäntylä, deretter storscoreren fra Brattvåg og Sverige Carl «Calle» Björck, og til slutt kom Aron Thrandarson fram.

Disse fire skal erstatte sentrale brikker som Daniel Arnefjord, Demar Phillips, Jonatan Tollås, Fredrik Ulvestad og Tor Hogne Aarøy, og det er ingen enkel jobb.

Les også

Rett på asfalten for AaFK

Forventninger

Den det stilles størst forventninger til, i hvert fall internt i klubben, er trolig 20-årige Aron Thrandarson fra Island. Han skal sørge for at tapet av midtbanestrategen Fredrik Ulvestad er til å leve med, og den jobben er Thrandarson klar til å ta på seg.

-Jeg gleder meg veldig til å få prøve meg i den tøffe norske ligaen. Tiden var inne til å forlate Island nå, og jeg vet at jeg kommer til et mye høyere nivå nå. Og det gleder jeg meg til, sier han.

En ankelskade satte ham ut av spill mot slutten av høstsesongen på Island. Nå er ankelen så godt som bra, og Thrandarson deltok på den første løpsøkta til AaFK tirsdag morgen.

— Jeg anser meg selv for å være teknisk god. Jeg liker å drible og passere motspillere, og det håper jeg å klare også i Norge, smiler han.

Les også

Aalesund dobler treningsmengden

Målscorer

Også svenske Carl Björk stilles det forventninger til, og «Calle» er klar for å ta steget fra lokal 3. divisjonsfotball i Brattvåg til eliteserien.

— Jeg er her for å score mange mål, og forhåpentligvis klare å spille meg til fast plass på laget. Jeg ønsker jo å spille mest mulig, og har tro på meg selv, lover han.

Finske Tero Mäntylä er midtstopper, og skal prøve å tette hullene etter Tollås og Arnefjord. Mens 19-årige Daniel Gretarsson er påtenkt å bli AaFKs nye faste venstreback.

— Jeg er veldig bra fornøyd med at vi allerede har en så godt som full stall å rutte med. Dette blir bra, og jeg kan love at AaFK skal være veldig godt trent når seriestarten kommer, sier den ferske treneren Harald Aabrekk.

Les også

 1. Aalesund-spiller ønsket av Rosenborg

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Aalesunds FK

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
 • Champions League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Kvinne funnet omkommet i Haugesund

 2. Trafikkulykke på Forus - tre biler involvert

 3. – Gjester tar med seg piknikkurv og blir hele dagen

 4. Eventyrlig resultat for Sandnes Garn

 5. Hun blir ny daglig leder i lokal klubb

 6. «Kom dere ut, kom dere ut, det brenner!»