Norsk golfkomet storspilte i natt: Ventura klatrer i USA etter kjemperunde

Kristoffer Ventura ligger på tredjeplass i golfturneringen Portland Open etter to runder, etter åtte under par og beste andrerunde av alle på fredag.

Kristoffer Ventura har spilte seg opp i tetkampen i Portland Open.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Bare amerikanske Scott Harrington, som ligger på annenplass totalt, kunne måle seg med Ventura fredag, de to var jevngode.

Etter en brukbar start torsdag med tre slag under par, løsnet det for alvor for Ventura på den andre runden i Oregon fredag. Han fikk birdie på fem av sine åtte første hull.

Han slo også birdie på det tiende hullet og var totalt seks under par. To hull senere fikk han derimot en liten nedtur med en bogey. 24-åringen slo riktignok kraftig tilbake med eagle på sitt 13. hull.

Les også

Drømmen brast da den norske golfstjernen måtte hasteopereres. Så tok han et valg som forandret livet.

Les også

«Ukjent» nordmann overrasket stort – klar for PGA Tour-turnering

Nordmannen fortsatte deretter storspillet og på nest siste hull fikk han enda en birdie. Han endte på åtte under par på runden.

Vinca India fra USA leder turneringen med 13 under par totalt før de to siste rundene, foran Harrington og Ventura, som har henholdsvis 12 og 11 under par totalt. Ventura deler tredjeplassen med Robbys Shelton, også han fra USA.

24-åringen er allerede klar for neste sesongs PGA-tour. Der kan han også få selskap av Viktor Hovland (21). Om Hovland sikrer seg en plass på touren, avgjøres i løpet av tre turneringer i august og september.

Publisert: