Derfor blir Tottenham sesongens turistlag

Plass til «alle» når Tottenham får tredoblet tilskuerkapasitet neste sesong.

Tottenham spilte sine Champions League-kamper på Wembley forrige sesong med et heller dårlig utfall. Her er Tottenham-tilhengere før første kampen i Champions League mot Monaco i september i fjor. Det ble tap 1–2 for en fullsatt stadion.
 • Kurt B. M. Haugli
  Journalist
Publisert: Publisert:
Les også

Slik spilles Premier League: Tøff åpning for Liverpool-klubbene, United unngår topplagene

iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Onsdag ble terminlisten offentliggjort for kommende Premier League-sesong. Mange legger turen til England, og mange begynner bestilling av flybilletter nesten umiddelbart i et håp om å få tak i billetter etter hvert. Det blir tre ganger lettere å få se ett av lagene i Premier League.

Ligatoer i sesongen som nyss er avsluttet, får tredoblet sin tilskuerkapasitet i sesongen som kommer. Det blir mange ganger lettere å få tak i fotballbilletter for de titusener av nordmenn som valfarter til ovale helger kontinuerlig gjennom vinteren.

Les også

Alsaker om overgangsvinduet i Premier League: Her må toppklubbene forsterke

Utsolgt, utsolgt, utsolgt

De som bare er litt interessert i fotball, men gjerne har hatt lyst til å gå på kamp for opplevelsens del, har slitt de siste 10 årene.

Det har vært svært vanskelig å få tak i billetter til Premier League-kamper i London. Arsenals stadion har så godt som vært utsolgt siden den åpnet. Chelseas suksess på banen har ført til at de ikke har hatt tomme seter på mange år.

Tottenham var nest beste London-laget i Premier League denne sesongen, men hadde ikke plass til mer enn drøye 30.000 på arenaen.

Men kommende sesongen blir det en helt annen historie. Den gamle stadion er i disse dager i ferd med å rives og i løpet av vinteren skal en ny stadion med plass til 61.000 tilskuere stå klar.

Legendariske Wembley er en enorm stadion med plass til 90.000 tilskuere. Det er tre ganger mer enn Tottenham hadde plass til sist sesong.

I mellomtiden skal Tottenham spille på Wembley. Dette er Storbritannias største fotballstadion med plass til 90.000 tilskuere. Det er nå gitt tillatelse til at Tottenham kan spille alle sine kamper på Wembley og at de får lov til å utnytte stadions fulle kapasitet.

I utgangspunktet ønsket ikke bydelsmyndighetene i Wembley at stadion skulle fylles opp annenhver helg gjennom hele vinteren. De gikk inn for at den øverste tribuneseksjonen skulle bli stengt. Da ville kapasiteten vært på drøye 50.000. Men nå blir det full åpning.

Les også

Manchester United kvitter seg med Zlatan

Lettere å kjøpe

Det bør glede Tottenham-tilhengere spesielt, men også mange fotballglade som har holdt seg unna på grunn av at det har vært vanskelig å få tak i billetter. Og dersom man skulle ha kommet over billetter på nett, er det av den rådyre og overprisede typen fra heller tvilsomme mellommenn.

Rent sportslig blir det stilt mange spørsmål ved om Tottenham vil ha godt av å spille på Wembley. Sist sesong spilte laget alle sine kamper i Champions League og Europa League på Wembley. Folk kom, og stemningen var upåklagelig. Men Tottenham røk ut av Champions League i gruppespillet og tidlig i cuprunden av Europa League.

Derfor er det en del eksperter som mener at Wembley kan bli en nedtur. Spillerne er vant til gode gamle White Hart Lane som hadde en relativt trang gressmatte og intim atmosfære.

Les også

Chelseas superspiss bekrefter: – Conte vil ha meg vekk

Hvordan kjøpe

Tottenham har ennå ikke annonsert hvordan de kommer til å selge billetter til neste sesong. Reglene for billettsalg vil bli annonsert i juli.

Sist sesong, med redusert kapasitet på White Hart Lane, var det kun medlemmer som fritt kunne kjøpe enkeltbilletter til kampene.

Tidligere sesonger har det vært slik at medlemmer har hatt en tidsperiode hvor de kunne kjøpe billetter. Deretter har billettene blitt lagt ut for salg til alle.

Publisert:
 1. Premier League
 2. London
 3. Fotball
 4. Tottenham Hotspur FC

Premier League

SVUTMP
1Chelsea1410313362733
2Manchester City1410222982132
3Liverpool1494143123131
4West Ham United147342517824
5Arsenal137241517-223
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Skjerper de nasjo­nale an­befal­ingene og ber voksne holde av­stand

 2. Stavanger-ordfø­reren: – Situa­sjonen er mer alvor­lig enn vi ønsker

 3. Bank tapte retts­sak – kan få stor betyd­ning for svindel­ofre

 4. Brann i bolighus på Forus

 5. – Håpløs «Kiss and fly» ved Stavanger lufthavn

 6. Da Sol­skjærs etter­følger sa sin mening på TV, fikk han mange uvenner