Ble kastet inn i VM-finalen da Brun ble syk: – Dette var gøy, men det holdt dessverre ikke

Jens Holm (24) ble kastet inn på kort varsel. Det holdt dessverre ikke til VM-medalje.

KLARTE IKKE MEDALJE: Are Strandli (til venstre) måtte klare seg uten sin faste makker Kristoffer Brun i finalen. Sammen med Jens Holm ble det 5. plass.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

PLOVDIV, BULGARIA: Det var dramatikk i den norske roleiren lørdag morgen. Da ble det klart at nybakt europamester Kristoffer Brun (30) måtte stå over VM-finalen på grunn av sykdom.

Jens Holm (24) fra Sarpsborg Roklubb overtok Bruns plass og skulle ro finale sammen med Are Strandli. Holm har deltatt i båtklassen lettvekt dobbeltfirer i årets VM.

Les også

Drama i VM: Regjerende europamester Kristoffer Brun må trekke seg fra finalen

Fra å være gullfavoritt var den norske dobbeltsculleren nå, i beste fall, en outsider.

Den norske duoen åpnet friskt og lå på 2. plass bak Italia. Halvveis var de nummer tre, og medalje ville på mange måter være en bragd.

Det holdt dessverre ikke helt inn. Norge endte på 5. plass, nest sist. Irland vant VM-gull foran Italia og Belgia. Irenes vinnertid var 6.06,81, mens Norge kom inn på 6.17,18.

– Dette var gøy. Det var om å gjøre å holde hjulet i gang og ikke bli stiv. Det holdt til de andre begynte å kjøre. Da hadde ikke jeg så mye å svare med, sier Jens Holm.

KASTET INN: Jens Holm (foran) måtte på særdeles kort varsel gjøre seg klar for VM-finale sammen med Are Strandli i lettvekt dobbeltsculler.

– Utrolig bra jobbet av Jens og Are! Helt sinnsykt kult at de bare gikk for det, og den 5. plassen var utrolig inspirerende å se, sier Didrik Wie-Soltvedt, til daglig kollega av Holm i firerbåten.

Brun ble isolert

Kristoffer Brun slet med forkjølelse opp mot VM, og fredag kjente han seg uggen i kroppen. Han ble umiddelbart fulgt opp av landslagets støtteapparat og det internasjonale roforbundets medisinske komité. Brun ble isolert fra resten av troppen.

DÅRLIG OPPLADNING: Landslagstrener Johan Flodin måtte plutselig finne en erstatter for Kristoffer Brun.

Lørdag morgen klokken 06.30 ble det av helsemessige årsaker bestemt at Holm skulle erstatte Brun. Den nye finaleduoen rodde fire kilometer på morgenen for å sjekke innstillinger på båten.

Les også

Frykter magetrøbbel og sommerhete i Bulgaria – har med ernæringsekspert til VM

Selv måtte Brun følge finalen fra sidelinjen.

– Dessverre er jeg blitt dårlig. Skikkelig magesjau med feber og alt som hører til. Jeg er blitt isolert på hotellet og blir erstattet i båten i dag. Det er selvsagt surt og leit, sa Brun til Bergens Tidende lørdag morgen.

Fikk beskjed

Alle de fire i lettvekteren fikk fredag vite at de var aktuelle i båten.

– Johan (Flodin) sa til oss at vi skulle sykle ut etter vårt løp, sier Didrik Wie-Soltvedt fra Bergen.

Senere samme kveld ga landslagstreneren beskjed om at Holm var reserven.

Jens Holm sykler ned etter VM-finalen, mens en liggende Are Strandli intervjues på telefon av NRK.

– Jeg snakket med Jens før løpet. Han er den rolige av oss, sier Holm.

– Og den mest erfarne, forteller Lars Benske.

Begge syntes det var utrolig trist at Brun ikke skulle få oppleve å ro finalen. Det syntes også Birgit Skarstein.

– Jeg er kjempeimponert over Jens og Are. Are velger å stå løpet ut, selv med en syk makker, og ikke minst er det imponerende at Jens hopper rett inn i den båten. Det sier litt om hodet til Jens, sier Skarstein.

Publisert: