Ny midtbanespiller klar for TUIL

Mathias Dahl Abelsen (22) har valgt å spille for TUIL i 2017-sesongen.

KLAR FOR TUIL: Mathias Dahl Abelsen.
 • Lars Eidissen
 • Øyvind Sivertsen
  iTromsø
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

iTromsø har tidligere omtalt hvordan midtbanespilleren, som har vært de siste sesongene i Alta, har fått tilbud fra både TUIL og Strømmen om å spille OBOS-ligafotball i 2017.

I dag presenterer TUIL 22-åringen som ny spiller på en egen klubbseanse i «Dalen». Abelsen har signert en toårskontrakt.

Dermed har klubben fått inn en ny midtbanespiller etter at Tomas Kristoffersen i vinter signerte for Sandnes/Ulf etter at kontrakten med TUIL utløp.

– Vi satser på å få en god sesong i år og kjempe om plass midt på tabellen. Det skal ikke være en sesong der vi sliter, sier Abelsen.

– Vi er veldig glade for dette. Han passer profilen vår veldig godt. En ung nordnorsk spiller som vil bli bedre. Matchen er god, sier TUIL-trener Gaute Helstrup.

Målfarlig

Ifølge Helstrup, som kjent som en statistikkguru, scoret Abelsen ti mål og hadde 13 assists for Alta IF i fjor.

– Jeg er litt mer direkte og rett på mål, selv om jeg også liker å holde ballen i laget, sier Kristoffersen-erstatteren.

– En god pasningsspiller, en kreativ type som bør linke godt opp med de andre gode pasningsspillerne vi har. Han kan kanskje gi oss noe litt annet offensivt sammenlignet med de midtbanespillerne som er i TUIL, kommenterer Gaute Helstrup.

Valgte TUIL

Den tidligere Alta IF-spilleren har en sesong bak seg i 1.-divisjon (2014).

– Det var på tide å komme seg opp et nivå. To år i 2.-divisjon holder, sier sortlendingen, som også var jaktet av andre klubber på 1.-divisjonsnivå.

– Det var mest snakk om Strømmen, men jeg valgte TUIL, sier han.

– Du nevnte at dere bør kjempe midt på tabellen. Kan kvalik til Eliteserien være realistisk?

– TUIL har en god og flott stall. Jeg vet at laget er godt nok, så det er ikke umulig. Vi må ta en kamp om gangen og så hvor det fører oss hen. Klarer vi å få ut potensialet vårt, er det absolutt ikke umulig. Se hva for eksempel Jerv klarte, sier Mathias Dahl Abelsen.

Leter etter flere

Med signeringen av Mathias Dahl Abelsen, så nærmer TUIL-stallen seg komplett før sesongstart i 1.-divisjon.

Gaute Helstrup holder døren åpen for flere signeringer, men også at dagens spillerstall kan bli det TUIL går inn i sesongen med.

– Det kan være at vi prøver å få inn enda et par spillere til. Men det er ikke sikkert vi finner de rette. Skal vi ha inn flere nå så skal det være de rette typene, med riktige kvaliter, sier Helstrup.

– Det skal også passe vår profil. Blant annet økonomisk. Så får vi se om vi finner de typene. Vi har fortsatt noen åpninger for å hente flere, legger TUIL-treneren til.

Publisert:
 1. Alta
 2. Tromsdalen Fotball

Mest lest akkurat nå

 1. Regjeringen vil skjære gjennom ved koronakrangel på Nord-Jæren

 2. Bil kjørte av veien og havnet i vannet

 3. Fargerik julemagi for hele familien

 4. Slet lenge etter hodeskade – nå har han fått ny kontrakt

 5. Slik skal kommunene klare å vaksinere alle over 65 før jul

 6. Dansk politi holder fortsatt på nordmannens bil