Faren til Norges nye skistjerne skal trene Kalla

Sveriges norske landslagstrener vil stanse Norges langrennsdominans.

NY TRENER: Charlotte Kalla har akkurat lagt en tung sesong bak seg. Nå får hun norsk trenerhjelp.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

De norske langrennsløperne var suverene gjennom hele sesongen. For Sverige ble sist sesong en stor nedtur.

Nå starter forberedelsene inn mot en ny sesong. Mandag ble Sveriges nye trenerteam presentert.

Ole Morten Iversen blir trener for damelandslaget sammen med Johan Granath.

— Det er kjedelig sånn som det har vært de siste årene, med den norske dominansen. Jeg håper vi som står her kan bidra til en forandring. Hvorfor Norge har dominert? Fordi de trener bedre, sa Iversen under pressekonferansen der han ble presentert, ifølge Expressen.

Les også

Kalla tar et oppgjør med seg selv hos Skavlan

— Johaug må passe seg

GULLKLEM: Marthe Kristoffersen gikk bort til trener Ole Morten Iversen og ga ham en skikkelig seiersklem etter at NM-gullet var sikret i mars.

Iversen er en anerkjent skikkelse i det norske langrennsmiljøet. Han har vært skitrener på Meråker videregående skole i en årrekke. Nå får han permisjon fra jobben. Iversen har også vært trener for det norske kvinnelandslaget og juniorlandslaget.Han er også faren til Emil Iversen, løperen som fikk sitt store gjennombrudd sist sesong og som er romkamerat med Petter Northug.

— Det synes jeg er dritrått, jeg gledet meg til det skulle komme ut. Jeg har skikkelig trua på at det kan bli bra. Nå må Therese Johaug bare passe seg, sier Emil Iversen til NRK.

Ble hyllet av Kristoffersen

Da Marthe Kristoffersen gikk inn til NM-gull i mars, ga hun Ole Morten Iversen en stor klem. Iversen har hjalp henne med treningsopplegget sist sesong.

— Han er grunnen til at jeg fortsatt går på ski. I fjor tok han meg skikkelig i nakken. Vi la et program som så ut til å gå veldig bra, før sykdommen kom. Jeg har trent veldig annerledes i forhold til i fjor, men gikk likevel mye fortere på ski da jeg var frisk før jul, sa Kristoffersen.

Les også

Marthe Kristoffersen vurderer å legge opp etter NM-gull

Nå håper svenskene at Iversen kan hjelpe også Charlotte Kalla med å slå tilbake. Med Marit Bjørgen ute av dansen lå alt til rette for en duell mellom Therese Johaug og Charlotte Kalla i verdenscupen sist sesong, men 28-åringen fra Tärendö var aldri i nærheten av å true Norges nye langrennsdronning.

— Jeg har stor respekt for Ole Morten. Jeg tror virkelig at det er dette vi trenger. Å få inn litt innflytelse fra Norge også, sier Sveriges landslagssjef Rikard Grip.

— Jeg går inn i denne jobben med en stor porsjon ydmykhet. Vi får se hva jeg kan bidra med. Til å starte med skal jeg gjøre meg kjent med de svenske dameløperne og landslaget, sier Ole Morten Iversen.

Mandag ble det også klart at Johan Olsson vender tilbake til landslaget etter ett års langløpssatsing.

– Jeg har mye motivasjon igjen. Jeg synes det er så utrolig morsomt å trene. Det er verdens beste jobb. Jeg har kjent gjennom hele sesongen at jeg har lengtet tilbake, sier Olsson.

Lars Selin og Ola Rawald blir trenere for Sveriges herrelandslag.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få med deg en elleville historien om da Lars Tjærnås havnet i masseslagsmål:

Publisert: