Presset van Gaal unngikk cupbomben: - Det er status quo

Manchester United tok seg enkelt videre i FA-cupen.

DER, JA: Manchester United-manager Louis van Gaal kunne ta assistent Ryan Giggs i hånden etter 3-0-seieren i FA-cupen mandag kveld.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

SHREWSBURY — MANCHESTER UNITED 0-3:

Etter tapet borte mot Midtjylland i Europa League forrige uke, spekulerte flere medier i at Louis van Gaal desperat trengte en seier mot Shrewsbury mandag kveld for å overleve i sjefsstolen.

Van Gaal fikk se et United-lag som enkelt slo ut lilleputten av FA-cupen, og avanserte til kvartfinalen - hvor West Ham venter.

— Vi henger med i flere turneringer og er bare seks poeng bak Manchester City (kampen om topp fire i ligaen). Vi har mange muligheter, mange titler å spille for. Det er ikke lett, for vi har mange kamper som må vinnes. Men det er mulig, sa Louis van Gaal etter seieren.

— Gjennomføringen av denne kampen kunne ikke vært gjort så mye bedre. Samtidig er det 59. plasser mellom Shrewsbury og Manchester United på tabellen i det engelske ligasystemet. Shrewsbury var også feige og lot United få dominere, sier TV 2-ekspert Kasper Wikestad.

— United hadde alt å tape her, men de gjorde det de skulle. Det forandrer nok ingenting, og dermed er det status quo rundt Louis van Gaal. Vi kan ikke måle ham positivt eller negativt etter denne kampen, legger han til.

Dermed får van Gaal i alle fall noe arbeidsro frem mot returoppgjøret mot Midtjylland på torsdag.

TV 2s fotballekspert og kommentator Kasper Wikestad.

— Det er kjipt å tape borte i Danmark, med 1-2 er et borteresultat som gir gode muligheter for å gå videre hjemme. United slipper inn få mål, og trenger bare å vinne 1-0, sier Wikestad.

Kapteinen tok ansvar

United, som for anledningen spilte i hvite drakter, tok kommandoen fra start mot League One-vertene.

Lenge stanget Premier League-gjestene. Hjemmefansen på New Meadow øynet kanskje en overraskelse da Anthony Martials avslutning etter 28 minutter ble reddet på streken. Og litt tidligere hadde Memphis Depay skutt et frispark rett i hodet på Martial ...

Var det ikke Uniteds kveld likevel i byen som er mest kjent for Charles Darwin? Jo, det var det. Stopperen Chris Smalling ble igjen i angrep etter en corner, og da Morgan Schneiderlin vant en duell, kunne Smalling banke inn 1-0 via Shrewsbury-kaptein Nathanial Knight-Percival etter 37 minutter.

Nye skader

På overtid i 1. omgang doblet Juan Mata med et lekkert frispark. Fra 17 meter lurte Mata vertenes keeper Jayson Leutwiler, selv om frisparkmålet trolig burde vært avblåst for offside på ikke mindre enn tre Man Utd-spillere.

– Vi har lært dette etter å ha analysert FC Midtjylland (fra europaligaen), for vi så dem gjøre dette. Vi har alltid trodd det har vært offside, men vi spurte dommerne om det. Og de sa «det er ikke offside, du kan gjøre det slik». Det er slik vi lærte å ta den type frispark. I dag scoret vi på det, og det er bra, sa United-manager van Gaa

Statistikken fortalte alt om Manchester Uniteds overtak. Kun én gang klarte Shrewsbury å sparke borti ballen inne på Uniteds halvdel i løpet av de første 45 minuttene.

Da Jesse Lingard skled inn 3-0 etter drøye timen ble resten av matchen en formalitet. Keeper Sergio Romero satte i gang en kontring, hvor Ander Herrera etter hvert fant Lingard med en utsøkt pasning.

Will Keane var nær 4-0 da han skjøt i stolpen et drøyt kvarter før slutt. I stedet for sitt første United-mål, måtte Keane like etter ut med det som så ut til å være en lyskeskade han pådro seg i skuddforsøket. I tillegg haltet målscorer Lingard rundt for skadeplagede Manchester United.

Walisisk mester

Innbytterkvoten var brukt opp da Keane ble skadd. Dermed avsluttet gjestene med ti mann, mens Lingard trosset smertene.

Fra før har Manchester United hatt et tosifret antall spillere på fraværslisten.

Med flere spillere på banen skapte Shrewsbury flere farligheter mot slutten. Shrewsbury har ikke slått ut et Premier League-lag siden de slo Everton (2-1) i 2003. Klubben kom inn i ligaen i 1950, men har aldri spilt på øverste nivå i engelsk fotball.

To ganger har klubben vært i FA-cupens kvartfinale (1979 og 1982).

Bedre suksess har engelskmennene faktisk hatt i den walisiske cupen - som de har vunnet hele seks ganger. Det er engelsk rekord, og den vil aldri bli slått.

For engelske lag får ikke lenger delta. Siste Shrewsbury-triumf i Wales kom i 1985. Slik spilles kvartfinalene (11.-14. mars): Everton - Chelsea, Reading - C. Palace, Arsenal eller Hull - Watford, Man Utd - West Ham.

(©NTB)

Publisert:
  1. Engelsk fotball
  2. FA-cupen
  3. Manchester United

Mest lest akkurat nå

  1. Person til sykehus med stikkskader etter alvorlig voldshendelse

  2. Mytene lever i Stavanger-regionen. Er det på tide å kvitte seg med dem?

  3. Saktegående trafikk på E39 sør for Ålgård - køen minker

  4. Haaland forbløffet superstjernen

  5. Tøff høst for flere familier – mange vil slite med økonomien

  6. – Folk stiller opp. Folk bryr seg. Det varmer i alt det vonde