Hevder Ronaldo har foreslått å betale 140 millioner i skattesak

Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo tilbudt å betale de over 140 millioner kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter.

Real Madrids Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo har tilbudt seg å betale 14,7 millioner euro i skyldig skatt til spanske myndigheter.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Ifølge avisen har Ronaldos advokater forhandlet med den spanske statsadvokaten i et forsøk på å legge den pågående skattesaken bak seg.

Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt seg skatt på 14,7 millioner euro, rundt 140 millioner kroner, gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014. Spesielt dreier det seg om inntekter fra bilderettigheter på nærmere 1,5 milliarder kroner (150 mill. euro).

Les også

Spansk TV-kanal: - Ronaldo betaler skattekravet på 140 millioner

Les også

Ronaldo avviste all skyld i retten

I slutten av juli i fjor måtte Real Madrid-stjernen forklare seg om påstandene for første gang i en domstol i Pozuelo de Alarcón. Han sa at han aldri har skjult noe og aldri har forsøkt å unndra seg skatt.

Flere andre Spania-proffer er også tatt for skattefusk de siste årene. Spanske myndigheter har lagt ned store ressurser i å nøste opp i disse sakene.

Blant andre ble argentineren Lionel Messi i 2016 dømt til fengsel i 21 måneder og 19 millioner kroner i bot for skatteunndragelser. Han slapp å sone fordi slike førstegangssaker i Spania gir betinget fengsel.

(©NTB)

Publisert: