Nå er det tillatt med trenings­kamper i toppfotballen

Torsdag kom beskjeden fotballen har ventet på.

Publisert: Publisert:

Nå kan endelig Viking og de andre lagene i toppfotballen spille kamper igjen. Foto: Carina Johansen, NTB scanpix

 • Bernhard Veland

Tirsdag 16. juni starter Eliteserien opp igjen etter koronapausen. Klubbene har allerede planlagt å spille treningskamper før seriestart, men har ikke fått klarsignal før nå.

Tillatelsen gjelder også 1. divisjon og Toppserien.

Selv om klubbene i eliteserien har trent som normalt i noen uker, har det ikke vært tillatt med treningskamper. Grunnen er strenge smitteverntiltak, som gjør at spillerne i stor grad må være isolert utenom treningene. Derfor har det ikke vært mulig for eliteserielag å spille mot lokale lag fra lavere nivåer, siden de ikke er underlagt like strenge smittevernregler.

 • SETT DENNE? Sportens «Silicon Valley»: Slik ble Sveits idrettens «pirathavn»

Det er igjen lov å spille treningskamper i toppfotballen. Her er Rosenborg-spiller Vegar Eggen Hedenstad i duell med Vikings Adrian Pereira. Foto: Carina Johansen, NTB scanpix

Fortsatt strenge regler

Toppfotballen, det vil si Eliteserien, 1. divisjon for menn og Toppserien for kvinner, fikk klarsignal til å trene med fullkontakt fra starten av mai, men på grunn av smittevernreglene var det bare Eliteserien som kunne starte så tidlig.

Mange av spillerne i 1. divisjon og Toppserien jobber utenom fotballen, og dette har vært en utfordring siden kontakt med mennesker utenfor klubbene helst skal unngås (se smittevernreglene i egen faktaboks). Denne uken var imidlertid flere av klubbene utenom Eliteserien i gang med normale treninger, og dermed kan de også spille kamper.

– Treningskamper er svært viktig for å forebygge skader etter et langt opphold. Vi er glade for at lagene nå kan møtes til treningskamper, men det understrekes at dette ikke er ordinære kamper arrangementsmessig, sier NFFs elitedirektør Lise Klaveness og utdyper:

– Det skal foregå innenfor rammene og formålet med NFFs treningsprotokoll, så klubber, publikum og mediene må fortsatt smøre seg med tålmodighet. Kun personer som er nødvendig for avvikling treningskampene skal være til stede.

For øvrig diskuteres det om å et begrenset antall publikummere på eliteseriekamper, men inntil videre har ikke NFF gitt tillatelse til dette.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt66002461818
2Molde6510167916
3Kristiansund6240159610
4Brann6312910-110
5Strømsgodset62319909
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Nå øker smitten i Italias suksessregion. En superspreder får skylden.

 2. I fem-seks meter høye bølger hoppet Kim (44) fra redningsskøyta til seilbåten for å redde Thore (74)

 3. Så mye større er risikoen for å bli korona-smittet dersom du reiser utenlands i sommer

 4. Sandnes Ulfs store svakhet kostet dyrt: – Det har skjedd i alle kampene så langt tilbake jeg kan huske

 5. Dette er Norges mest populære hundenavn

 6. Stavanger-ekteparet opplever nå sitt livs verste mareritt. Verdier for 60 millioner forsvant

 1. Eliteserien