Nå er det tillatt med trenings­kamper i toppfotballen

Torsdag kom beskjeden fotballen har ventet på.

Nå kan endelig Viking og de andre lagene i toppfotballen spille kamper igjen. Foto: Carina Johansen, NTB scanpix

 • Bernhard Veland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Tirsdag 16. juni starter Eliteserien opp igjen etter koronapausen. Klubbene har allerede planlagt å spille treningskamper før seriestart, men har ikke fått klarsignal før nå.

Tillatelsen gjelder også 1. divisjon og Toppserien.

Selv om klubbene i eliteserien har trent som normalt i noen uker, har det ikke vært tillatt med treningskamper. Grunnen er strenge smitteverntiltak, som gjør at spillerne i stor grad må være isolert utenom treningene. Derfor har det ikke vært mulig for eliteserielag å spille mot lokale lag fra lavere nivåer, siden de ikke er underlagt like strenge smittevernregler.

 • SETT DENNE? Sportens «Silicon Valley»: Slik ble Sveits idrettens «pirathavn»

Det er igjen lov å spille treningskamper i toppfotballen. Her er Rosenborg-spiller Vegar Eggen Hedenstad i duell med Vikings Adrian Pereira. Foto: Carina Johansen, NTB scanpix

Fortsatt strenge regler

Toppfotballen, det vil si Eliteserien, 1. divisjon for menn og Toppserien for kvinner, fikk klarsignal til å trene med fullkontakt fra starten av mai, men på grunn av smittevernreglene var det bare Eliteserien som kunne starte så tidlig.

Mange av spillerne i 1. divisjon og Toppserien jobber utenom fotballen, og dette har vært en utfordring siden kontakt med mennesker utenfor klubbene helst skal unngås (se smittevernreglene i egen faktaboks). Denne uken var imidlertid flere av klubbene utenom Eliteserien i gang med normale treninger, og dermed kan de også spille kamper.

– Treningskamper er svært viktig for å forebygge skader etter et langt opphold. Vi er glade for at lagene nå kan møtes til treningskamper, men det understrekes at dette ikke er ordinære kamper arrangementsmessig, sier NFFs elitedirektør Lise Klaveness og utdyper:

– Det skal foregå innenfor rammene og formålet med NFFs treningsprotokoll, så klubber, publikum og mediene må fortsatt smøre seg med tålmodighet. Kun personer som er nødvendig for avvikling treningskampene skal være til stede.

For øvrig diskuteres det om å et begrenset antall publikummere på eliteseriekamper, men inntil videre har ikke NFF gitt tillatelse til dette.

Publisert:
 1. Eliteserien

Eliteserien

SVUTMP
1Molde1493234132130
2Bodø/Glimt1474329151425
3Lillestrøm137332016424
4Kristiansund137241312123
5Rosenborg146442619722
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Lionel Messi forlater Barcelona: – Det var en bombe

 2. Norge klar for OL-finalen: – De har sjokkert resten av verden

 3. Aftenbladet trapper opp storsatsing: Sikret fotball-rettigheter

 4. Stavanger: Vaksine-intervallet forkortes

 5. Espen Hana og andre lokale helter i sommerens utendørssuksess

 6. Bryne mister toppscoreren til Eliteserien