Storhamar lekte seg med Vålerenga – hånet motstander

(Storhamar–Vålerenga 5–1, 4–2 i kamper) Storhamar knuste Vålerenga i den sjette kvartfinalen og er videre til semifinale i NM-sluttspillet.

 • Herman Folvik, VG
Publisert: Publisert:

Simen Edvardsen sendte Storhamar foran etter bare 57 sekunder, og Sander Engebråten la på til 2–0 midtveis i førsteperioden. Jacob Lundell Noer økte til 3–0 i mellomperioden.

Videre økte Eirik Salsten til 4–0 i sisteperioden. Sebastian Johansen reduserte en gang for Vålerenga, men Edvardsen fastsatte resultatet til 5–1 og Storhamar kunne feire semifinalebillett foran eget publikum.

– Vi har slitt i hele året, men nå har vi kommet inn i en helt annen stim. Mot Vålerenga er det noe ekstra, og det virker som det er noe ekstra som er vekket i oss til disse kampene her. Det er jævlig deilig, sier Storhamar-profil Patrick Thoresen til TV 2.

Han tror nå at Storhamar kan gå hele veien i kampen om Kongepokalen.

For Vålerenga ble sesongen en fiasko med kvartfinale-exit. I seriespillet ble det 4. plass.

FIKK GJENNOMGÅ: Glenn Jensen.

Før sesongen gikk Iskrigerne-kjendis og Vålerengas markedssjef, Glenn Jensen (34), knallhardt ut da han skulle beskrive konkurrentene. Etter at Vålerenga slo Storhamar 6–1 i en treningskamp før sesongstarten uttalte Jensen i VG:

– Ikke én mann på det Storhamar-laget hadde tatt plass på årets Vålerenga-lag. Patrick Thoresen er vel eneste som kunne vært aktuell, men han spilte ikke denne kampen.

Det sitatet gjorde Storhamar narr av på storskjermen i hallen i sluttminuttene – samtidig spilte de «Sommartider» høyt på anlegget som et stikk til at Vålerenga får tidlig sommerferie.

 • Stjernen vant 5–3 borte mot Lillehammer og utlignet til 3–3 i kamper. Nå venter en syvende og avgjørende kamp i Fredrikstad på fredag.
 • Sparta slo Frisk Asker 3–2 i «sudden death» og er videre til semifinale. Maksims Ponomarenko ble den store helten for østfoldingene.
 • Stavanger Oilers er allerede semifinaleklare.

Les også

 1. Asker: Hundrevis skal ha jukset seg gratis inn på kamp

 2. Vålerenga raknet – Storhamar skaffet overtak

Publisert:
 1. Storhamar
 2. Vålerenga hockey
 3. Ishockey

Mest lest akkurat nå

 1. E39 nord­gående i Stavanger stenges i natt

 2. 200.000 personer til Preike­stolen i juli: Usikre inntekter for Ryfast

 3. – Veldig skuffende

 4. Kvinnen (19) som omkom på rulleski i Strand var slovensk landslagsløper

 5. Over 30 skadd i berg-og-dal-bane-ulykke i tysk Legoland