RBK kreves for flere svar i Gunnarsson-saken

<p>Påtalenemnda vil ha utfyllende svar fra Rosenborg om sin deltakelse i Gunnarsson-saken.</p>

stengel
Publisert: Publisert:
Fotball , NM Cup , Norgesmesterskap , Kvartfinale , 17.08.08 , Nadderud stadion , Stabæk - Strømsgodset , Veigar Pall Gunnarsson takker publikum etter kampen , Foto: Thomas Andersen / Digitalsport
Fotball , NM Cup , Norgesmesterskap , Kvartfinale , 17.08.08 , Nadderud stadion , Stabæk - Strømsgodset , Veigar Pall Gunnarsson takker publikum etter kampen , Foto: Thomas Andersen / Digitalsport
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

– Vi fikk et svar innen tidsfristen på fredag, og på grunnlag av de svarene har vi nå bedt om enda flere opplysninger, sier leder i påtalenemnda Egil André Berglund til Adresseavisen.

Forrige fredag hadde Rosenborg frist for å komme med utdypende forklaringer på sin deltakelse i Gunnarsson-saken. Nå ber altså påtalenemnda om enda flere opplysninger – med svarfrist torsdag klokka 16. * Vi følger Rosenborg: Siste nytt om klubben her

Savner fakta

– Hvordan ser dere på Rosenborg sin del i saken, kontra Stabæk og Vålerengas involveringer?

– Det har jeg ingen kommentar til foreløpig, sier påtalenemndlederen.

– Men hvis dere finner grunnlag for at Rosenborg har gjort forsøk på svindel, vil det da være like alvorlig som å faktisk gjennomføre det?

– Det kan vi ikke si noe om før vi har alle fakta på bordet, sier Egil André Berglund.

Påtalenemnda har lagt ned påstand om å ilegge Stabæk Fotball en bot på 500.000 kroner og Vålerenga 350.000 kroner.

Bæringene må bevise at de ikke forsøkte å lure den franske klubben Nancy for penger ved å selge Veigar Páll Gunnarsson billig til VIF, og ta dyrt betalt for en opsjon på den da 15 år gamle Herman Stengel.

Også Rosenborg var interessert i å hente islendingen til Lerkendal. 1 million kroner for Veigar Pall Gunnarsson og 4,25 millioner kroner for bosmanspilleren Johan Andersson. Det var prisfordelingen Stabæk i sommer ønsket seg i et bud fra Rosenborg på duoen.

Ordknapp Hoftun

Sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, vil ikke kommentere saken noe ytterligere.

– Nå tar vi dette med påtalenemnda. Det har vært nok prat fra meg og Rosenborg. Alt jeg kan si, er at vi har vært åpne og ærlige hele veien, sier Erik Hoftun.

Politiet følger med

Politiet har også kommet inn på banen i saken.

– Vi følger med, men foreløpig er det ingen etterforskning. Vi vil i første omgang avvente til torsdag. Klubbene har tilsvarsmulighet mot innstillingen til påtalenemnda. Etter det kan vi vurdere hva vi gjør, sier leder i finans— og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrik Gro Smogeli til Adresseavisen.

Men hvilket politidistrikt som eventuelt vil etterforske saken er det ikke noe klart svar på.

– I enkelte saker kan det være grunnlag for å samle etterforskningen til et distrikt, sier Smogeli på generelt grunnlag.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk