John Arne Riise slutter i Aalesund på dagen

— Det føles som mitt livs viktigste avgjørelse. Og min tyngste.

John Arne Riise
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

«Jeg vet ikke helt hvordan jeg skal begynne dette blogginnlegget».

Slik starter John Arne Riise beskjeden om at han gir seg med umiddelbar virkning som fotballspiller i Aalesund.

«Jeg har bestemt meg for å si opp jobben min. Avbryte kontrakten med Aalesund. Og det skjer ikke etter neste sesong, eller etter denne. Det skjer nå, i dag, midt i sesongen. Det blir ikke flere kamper eller treninger for meg», skriver han videre.

Les også

Hødd-spiller scoret på straffe og fikk rødt kort: - En helt absurd situasjon

Søndag kveld skrev den tidligere Liverpool-profilen på Twitter at han og klubben vil holde pressekonferanse mandag klokken 12. Nå er det altså klart at det er for å fortelle at Riise ikke har motivasjonen som trengs for å fortsette som fotballspiller.

Spilleren som blant annet har spilt i fransk, engelsk og italiensk toppfotball, og har spilt 110 landskamper for Norge, utelukker ikke helt at han kommer tilbake.

Les også

Nordmenn i Frankrike opprørt over elendig EM-sikkerhet: – Virket som de hadde glemt det

«Kanskje kommer gleden og den nødvendige motivasjonen en gang tilbake, hva veit jeg, men nå er den ikke stor nok», skriver han videre.

Slitt med å markere seg

Det skapte mye oppmerksomhet da Riise gjorde comeback i norsk toppfotball før denne sesongen. Han har omtalt det som en drøm å avslutte karrieren i barndomsklubben sammen med lillebror Bjørn Helge.

Tiden i oransje drakt har imidlertid ikke blitt slik man håpet på Sunnmøre. Etter å ha spilt fotball i Kypros og India de siste årene, har Riise slitt med å markere seg i eliteserien.

Les også

UEFA advarer England og Russland - kan bli kastet ut av EM

— Den avgjørelsen oser det respekt av, @JARiiseofficial. 99 prosent motivasjon er 100 prosent mislykket, skriver Bertil Valderhaug, redaktør i 100% Sport på Twitter.

Hylles

Riise, som blant annet har en høy status i Liverpool, der han var med å sikre et Champions League-trofé, har i tillegg spilt i fransk og italiensk toppfotball. Men i eliteserien fikk han aldri mulighet til å markere seg — før han signerte for Aalesund tidligere i år.

Han har uansett en lang og stolt fotballkarriere bak seg. 35-åringen har også flest kamper for det norske landslaget med sine 110. Nå hylles han av fotball-Norge.

— En stor takk til John Arne Riise for en flott karriere og alle gode minner du har gitt oss i løpet av dine 110 landskamper, skriver Norges Fotballforbund på Twitter.

— Din utrolige karriere har du fått fordi du har jobbet hardere og bedre enn nesten alle andre. Vel blåst. Respekt, skriver Aftenposten-kommentator Lars Tjærnås.

— En av de største

TV 2-ekspert og tidligere Start-spiller Jesper Mathisen hyller han som en av norsk idretts største:

— For en fantastisk karriere du har hatt! En av de største vi har hatt i norsk idrett. Du fortjener all mulig hyllest!

Og supplerer:

— Liverpool har enda ikke klart å erstatte ham. Det sier egentlig alt.

Viasat-ekspert og tidligere fotballproff Jan Åge Fjørtoft slenger seg på.

— En av de største norske spillere noensinne. Lykke til med din neste karriere, skriver Fjørtoft.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike:

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk