Eksperter irritert over Ødegaard-vraking: - Selvfølgelig vil jeg spille

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo må tåle mye kritikk etter at 16-åringen måtte sitte på benken gjennom hele kampen.

BENKET: Martin Ødegaard fikk aldri spilletid i Norges tap for Ungarn torsdag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

ULLEVAAL (Aftenposten): Norge skulle ta et langt skritt mot EM i Frankrike mot Ungarn på Ullevaal torsdag kveld, men det ble tap for Ungarn. Da Norge jaktet scoring i 2. omgang, ble Marcus Pedersen, Mohamed Elyounoussi og Pål André Helland byttet inn. Men Martin Ødegaard ble værende på sidelinjen kampen gjennom.

  • Burde Ødegaard fått spilletid? Stem nederst i artikkelen!

Mange tok på sosiale medier til orde for å sette inn Ødegaard. Det rådet lyttet aldri Høgmo til.

– På høyresiden, der han er mest aktuell, var Per Ciljan Skjelbred om ikke banens beste så ikke langt unna. Man kan alltid vurdere om det var rom for Martin sentralt, men nå kommer en ny kamp. Der handler det om å få inn spillere som i enda større grad kan utnytte rommene vi kommer til å få der nede, svarte landslagssjefen.

KOMMENTAR:

Les også

Det er ikke over. Det er ikke i nærheten av over.

— Selvfølgelig lyst til å spille

Real Madrid-spilleren selv var heller ikke villig til å kritisere benketilværelsen.

— Jeg skal ikke drive å spekulere på det. Selvfølgelig har man lyst til å spille når man er på benken. Sånn er det, man kan ikke få spille hver gang, sa 16-åringen diplomatisk.

Ødegaard mener at Norge fortsatt har en god mulighet for avansement før søndagens returoppgjør i Budapest.

— Sjansene våre er fortsatt gode. Vinner vi der er vi i EM, det er vårt fokus, sa Ødegaard.

Ekspert: - Katastrofe

Utover kampen, da Norge trengte scoring og utligning, reagerte en rekke fotballeksperter på at Ødegaard aldri var nærmere spilletid enn oppvarming langs sidelinjen.

— Helt katastrofe at ikke Martin Ødegård får minutter her i dag! Ingen andre på dette laget er i nærheten av han med et slikt kampbilde, skrev TV 2-ekspert Jesper Mathisen på Twitter, og la til:

— Mot et lag som ligger så lavt/er så slitne så trenger vi selvfølgelig en mann som Ødegaard. Kun i Norge vi ikke bruker en gave som han!

— Hvorfor er Ødegaard med i troppen? Er ikke dette perfekt kampbilde for guttungen? spør Discovery-kommentator Asbjørn Myhre.

— Hva er vitsen med å ha med Ødegaard når han ikke skal spille? Og i hvert fall i situasjoner som denne når vi må ha mål og Ungarn ligger lavt, skriver C More-programleder Jon Børrestad.

Publisert: