«Salget av Sivert Heltne Nilsen ligner et svik»

Blogg: Doddo er, mildt sagt, oppgitt over Brann-ledelsen.

BLOGGER: Doddo følger Brann med sedvanlig engasjement.
  • Doddo
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Er det i det hele tatt noen i Brann som bryr seg om hva vi supportere tenker og føler? Det ser virkelig ikke slik ut i disse dager. Vi blir mildt sagt stemoderlig behandlet. Vi skal være lydige tilskuere, godta alle avgjørelser, alle rare utspill og ikke sette spørsmålstegn ved noe, bare stille opp til hver hjemmekamp, og så gå stille hjem.

Men de siste dagers hendelser setter lojaliteten og lydigheten på harde prøver. Salget av Sivert Heltne Nilsen ligner et svik.

Les også

Slik svarer Brann-treneren om sjokksalget

«Branns viktigste spiller»

Sivert Heltne Nilsen var, ved siden av Vito Wormgoor, Branns viktigste spiller. Det fantes ikke konkurranse om hans posisjon som defensiv midtbanemann. Han var selvskreven, og han var en av hovedårsakene til at Brann toppet tabellen da vårsesongen var unnagjort. Sivert var ingen bonde, han var ingen sprinter, og ingen hest. Sivert var kongen på laget.

Du gir ikke kongen fra deg, da taper du.

Hvilket Brann gjorde i treningskampen mot Haugesund.

FAR OG SØNN: Sivert Heltne Nilsen forlater Brann, til fordel for Horsens. Her med Brann-trener - og pappa - Lars Arne Nilsen.
Les også

Kristoffer Barmen: - De som stikker herfra... Det får være deres valg

«Hvorfor satte han ikke foten ned»

At hans far ikke klarte å stoppe denne overgangen, er vanskelig å forstå. Lars Arne Nilsen vet bedre enn noen andre hvilken betydning Sivert har hatt for Brann. Hvorfor satte han ikke foten ned da budet fra Horsens kom?

Like ubegripelig er det at Rune Soltvedt har tillatt salget. Tidligere har han vært knallhard mot spillere som har ønsket seg bort midt i kontraktsperioden. Bare spør Fredrik Pallesen Knudsen. Branns fjerdevalg som midtstopper fikk til nød forlate klubben. Soltvedts hovedoppgave som sportsjef er å styrke laget innenfor fornuftige økonomiske rammer. Det er en jobb han har lykkes utmerket med. Frem til nå. I det viktigste overgangsvinduet på mange år, glipper det fullstendig. Brann topper tabellen og Rosenborg har nettopp snublet i egne bein. Veien mot et seriemesterskap ligger åpen. Da selger du ikke krumtappen i laget.

Les også

Et klubbvalg det er umulig å forstå

«Pengene som rår»

Hvis ikke styret ved neste styremøte innkaller sportssjefen og ber om en forklaring på salget av Sivert Heltne Nilsen, gjør de ikke jobben sin. Da tar de ikke oss supportere på alvor.

I fotballen er det pengene som rår, den er gjennomkommersialisert og jeg vet at det er naivt å tro at en spiller skal føle identitet til klubben han har kontrakt med. Vi supportere er imidlertid skapt slik at vi aldri slutter tro på at det er flere enn oss som føler klubbtilhørighet. Når for eksempel en spiller har mulighet til å ta et historisk gull og er selverklært Brann-supporter, tror vi i hvert fall det.

Les også

Sivert Heltne Nilsen på vei til Danmark – Brann har akseptert bud

BRANN-TRENER: Lars Arne Nilsen får kritikk av Doddo.

«De er ikke oppdratt til å bli Brann-supportere»

Hadde det vært Marengo og eller Vega som hadde latt seg lokke av en klubb som tilbød noen kroner ekstra i lønningsposen, så hadde vi godtatt det. De er ikke oppdratt til å bli Brann-supportere. Vi vet at Bergen kun er et stoppested på veien. Men av andre spillere, som for eksempel Sivert, forventer vi at det skal handle om mer enn små differenser i lønn og skatt, kroner og ører.

Når trenerens sønn ikke har sterkere bånd til klubben enn at han stikker på det første tilbudet som kommer, midt i det som tegnet seg til å bli en gullsesong, så kjenner jeg at motløsheten tar meg.

I DANMARK: Her er Sivert Heltne Nilsen på plass i Danmark fredag.

Det blir vanskelig å erstatte Heltne Nilsen. Brann kan – med en solid porsjon flaks, og en enda større porsjon Trond Mohn-kapital – lykkes med å finne en erstatter. Langt verre blir det med å finne en spiller med den samme rolleforståelsen, og med de samme lederegenskapene. Det tar tid å utvikle seg i systemet til LAN. Sivert har alltid vært god i Brann, men det er først i år at han har slått ut i full blomst.

Overgangsvinduet er åpent til 15. august. Flere overraskelser kan komme. La oss håpe på noen positive.

Publisert:
  1. Doddo
  2. SK Brann
  3. Sivert Heltne Nilsen

Mest lest akkurat nå

  1. Han blir sjef i Bjørn Rygg-selskap

  2. Viking glimrende før pause, mistet seieren på overtid

  3. Nytt slag for Rødne: – Dette kom som lyn fra klar himmel

  4. De fleste ungene ble skremt og sprang bort, men fire ble med den fremmede mannen

  5. Guldvog: – Testing i skoler og barnehager kan nedprioriteres

  6. Slik spilles kvartfinalene: Viking kan møte Brann i cupen