Kjernen-talsmann: - Må få konsekvenser

<p>Supporterne skammer seg, og ber RBK-ledelsen fortelle sannheten om deres rolle i Gunnarsson-saken.</p>

- FORTELL SANNHETEN: Kjernen vil ha svar fra Rosenborg-ledelsen.
  • Yasmin Sunde Hoel
Publisert: Publisert:
KJERNEN-TALSMANN: Kenneth Kjelsnes.
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

— Hvis det som er kommet frem stemmer, er vi langt forbi gråsonen og det som er moralsk riktig, sier Kjernen-talsmann Kenneth Kjelsnes.

Ifølge TV2 skal Rosenborg ha tilbudt Stabæk 1 million for Veigar Páll Gunnarsson, og 4,25 millioner for Johan Andersson, som er Bosman-spiller. Det siste for å ”kamuflere” den egentlige kjøpssummen på Gunnarsson, siden Stabæk var pålagt å betale halvparten av overgangssummen til spissens tidligere klubb, Nancy.

La ut åpent brev

— Jeg ble opprørt, og mange med meg, da denne nyheten kom. Jeg skulle ønske RBK heller kunne gått foran og vise godt eksempel fremfor dette, sier Kjelsnes.

Tilbudet fra RBK ligner nemlig unektelig mye på avtalen Vålerenga og Stabæk har fått mye kritikk for, og til slutt førte til at klubbene ble innstilt til strenge straffer av påtalenemnda.

Vålerenga betalte Stabæk 1 mill for Gunnarsson, og 4 millioner for 15 år gamle Herman Stengel.

Like etter avsløringen i går kveld la RBK-supporterne ut et brev på deres hjemmeside. Det har tittelen ”Skam”.

I brevet står det blant annet:

”Supportere finner seg i mye fra klubbene sine. Uærlighet og kjeltringstreker finnes det imidlertid ingen unnskyldning for. Vi skammer oss dypt over handlemåten til enkeltpersoner som er ansatt for å gjøre forretninger på vegne av klubben vår. ..

... Det som i denne sammenhengen er et mindre problem er at vår sportslige ledelse har gjort mange som identifiserer seg med Rosenborg til latter. Vi har humret og ledd av den lyssky virksomheten som Stabæk og Vålerengen har drevet med, i den naive tro at slikt taskenspill selvsagt ikke skjer hos oss”

Ingen straff

påtalenemnda har ifølge TV2 bestemt at Rosenborg ikke blir straffet.

— Påtalenemnda har vurdert alle forhold i saken – herunder Rosenborgs befatning med den. Påtalenemnda har funnet ut at det ikke er grunnlag for å anmelde Rosenborg, sier leder i påtalenemnda, Egil André Berglund, til TV 2. Kjelsnes mener klubben likevel bør fortelle sannheten for å redde ryktet.

- Jeg tror klubben har alt å tjene på åpenhet nå. Dette kan bli en stor belastning for omdømmet, og jeg ber dem komme aktivt ut og fortelle sannheten.

Kjelsnes understreker at han vil ha en bekreftelse på at RBK selv tilbydde avtalen før han konkluderer.

- Det har allerede vært en del murring fra supporterne rundt personer i ledelsen?

— Ja, det har det, og da spesielt rettet mot sportslig leder. Han var alt omstridt, uten at jeg vil spekulere i noe. Men dette er som sagt ikke noen pen sak for omdømmet, og det er en sak som til slutt må få konsekvenser. På en eller annen måte.

I brevet står det også:

”Derfor skal vi gjøre det våre offisielle representanter skulle gjort for lenge siden: Vi skal beklage. Til Nancy og til hele fotball-Norge. Dette er ikke atferd som er forenlig med Rosenborgs etiske standard. Når det kommer til gjentakelsesfare, kan vi dessverre ikke gi noen garantier ut over at vi som supportere neppe kommer til å være like godtroende igjen.”

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk