Mark Cavendish: – Mine velt skaffer flest klikk til avisene

Edvald Boasson Hagens lagkamerat mener at han får ufortjent mye oppmerksomhet.

Mark Cavendish på pressekonferansen før Tour de France i Mouilleron-Le-Captif sammen med Edvald Boasson Hagen. Nå jakter han på rekorden i antall etappeseiere.
 • Kurt B. M. Haugli
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

MOUILLERON-LE-CAPTIF: Lørdag skal 33-åringen fra Isle of Man forsøke å vinne den første etappen av Tour de France og ikle seg den gule trøya i minst en dag. Det er målet og planen for laget hans, Dimension Data. En av lagkameratene er Edvald Boasson Hagen som også kunne tenkt seg å spurte for etappeseier allerede på åpningsdagen.

– Mediene overdriver

En spurter er en av dem som skrider til verket med dødsforakt. Ofte ender det med en velt, skrubbsår og skader. Mark Cavendish har veltet mange ganger. Men han mener at det er overdrevet at han er slik dødsrytter som til stadighet går på ville fall i den nådeløse kampen om å være en millimeter foran over streken.

 • Har du fått med deg denne Tour de France-saken? Chris Froome - legenden få liker

– Mitt navn i et kræsj skaffer flere klikk til avisene. Men jeg kræsjer jo ikke så ofte. Mediene overdriver, sa han da han sammen med Edvald Boasson Hagen stilte opp til pressekonferanse i Mouilleron-Le-Captif to dager før det hele braker løs.

Cavendish er favoritt til å ta etappeseier flere ganger i løpet av de første uken. Det er også Edvald Boasson Hagen, men han må se at sjansene til å vinne for Dimension Data ikke kommer i førsterekke når det er etappe for mannen som bare kalles «Cav».

Spektakulært kræsj

Et av hans mest spektakulære kræsjer fant sted i Vittel under fjorårets Tour de France. Slovaken Peter Sagan ble stengt ute av rittet etter å ha skubbet til Cavendish på oppløpet.

Her har Peter Sagan brukt skulderen i spurten i Vittel på den 4. etappen av Tour de France i fjor. Mark Cavendish ødelegger skuldra i sitt møte med reklameveggen.

33-åringen ødela skuldra, og det sliter han fortsatt med.

– Jeg klarer ikke å dra like hardt i styret under spurten som tidligere. Men jeg må bare bli bedre med andre deler av kroppen, sier han.

Rekordjakten

Han har vunnet 30 etappeseiere i Tour de France. Det er bare en annen rytter som har vunnet flere, legenden Eddy Merckx som vant 34.

Nå får han hele tiden spørsmål om han kan slå rekorden og bli den mestvinnende. Han svare selvfølgelig ja.

Men da han fikk spørsmål på pressekonferansen om han er like konkurransedrevet nå som da han herjet i Tour de France tidligere var svaret kontant:

– Nei, sa han og gliser før han la til:

– Jeg er 33 år gammel og har kone og fire barn hjemme, sa han og smitle fortsatt.

Publisert:
 1. Edvald Boasson-Hagen
 2. Tour de France

Mest lest akkurat nå

 1. 61 flypassasjerer fra Sør-Afrika testet positivt

 2. Halve livet sto hun på scenen, så kom hun knapt ut av sengen

 3. Sandnes-ordfører: – Tror helseministeren har misforstått noe

 4. 10 grunner til at strømprisen vil være skyhøy i mange år

 5. Trente med Viking – nå jakter han på opprykk

 6. Ingen erstatning foreløpig, men kommunen strekker fram ei hånd