Sola tapte etter dramatisk avslutning - har gått 108 dager uten seier

Nedturen fortsetter for Sola.

Tonje Nøstvold laget fire mål for Sola onsdag kveld. Her fra en tidligere kamp denne sesongen. Foto: Anders Minge

 • Anders Boine Verstad
  Anders Boine Verstad
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Byåsen - Sola 26–25

Sesongen startet på best mulig måte, og Sola var oppe og snuste på edelt metall i eliteserien. Etter nyttår har det derimot gått en vei: Nedover.

Etter dagens tap mot Byåsen er gultrøyene kun ett poeng over kvalifiseringsplassen.

I forrige kamp mot tabelljumbo Glassverket, var Sola-kaptein Marianne Klepp Andersen oppløst i tårer etter tapet. Etter dagens tap holdt flere av spillerne seg foran ansiktet i det de gikk av parketten.

– Det er en forventet reaksjon når du taper håndballkamper. Det viser at vi har følelser for spillet og bryr oss om resultatet, sier Sola-trener Knut Ove Joa.

– Teller ikke antall tap

Sju tap på rad er fasit for Sola nå. Men etter kampen mente Joa at laget hadde tatt flere steg i riktig retning.

– Tapet er selvfølgelig irriterende og surt, men jentene gjorde en solid innsats og det er mye bra å ta med seg fra kampen, sier Joa.

Nedrykksspøkelset nærmer seg nå sakte, men sikkert. De fem siste kampene blir meget viktig for at Sola skal berge plassen i eliteserien. Neste motstander er Stabæk, som ligger under nedrykksstreken.

– Jeg ser ikke på tabellen og teller ikke hvor mange dager siden sist det var vi tapte. Vi har fokus på å prestere bra og kveldens kamp var et stort steg i riktig retning, sier Joa.

Line Ellertsen (gult) dunket inn åtte mål i oppgjøret mot Byåsen. Her fra kampen mot Gjerpen som endte i tap for Sola. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN NORWAY

Les også

Sola-treneren etter to nysigneringer: – Del av langsiktig plan

Ellertsen viste seg frem

Ei som virkelig tok tak var Line Ellertsen. Hun hamret inn åtte mål i kampen, skapte flere store sjanser og dro i gang spillet.

– Hun er en viktig spiller for oss og tar ansvar. De andre spillerne hjelper henne å komme til de gode sjansene, sier Joa.

Sola hadde ledelsen de første fem minuttene av kampen, men etter det satt Byåsen i førersetet. Ti minutter ut i andre omgang lå Sola under med seks mål.

Les også

Sola-kapteinen i tårer etter sjokktap mot tabelljumboen

Joa gjorde sitt på sidelinjen for å ildne opp jentene. Dommeren mente Joa ble for ivrig på sidelinjen, og belønnet den rutinerte treneren med et gult kort.

Engasjement så ut til å smitte over på spillerne. Minuttet før slutt var Sola kun ett mål bak og hadde ballen. Muligheten for å reise hjem med ett poeng var der, men Ellertsen bommet på den skjebnesvangre returen.

Kampfakta

Byåsen - Sola 26–25

Pause: 14–11

Nidarøhallen

Dommere: Vegard Klokk Kalløkkebakken og Pål Alexander Valbjør

Utvisning: Byåsen 2 X 2 min., Sola 1 X 2min.

Toppscorer: Line Ellertsen, Sola (8 mål)

Solas lag: Kimberley Megan Ewanovich, Oda Aasheim (3), Vilde Nord (3), Silje Stangeland (1), Hadja Cisse, Line Ellertsen (8), Anna Bjørke Kallestad, Sisse Marie Bøge Fahlberg, Marianne Klepp Andersen (5), Kristiane Knutsen (1), Alicja Lucyna Zacharska, Tonje Nøstvold (4) og Hege Holgersen Danielsen.

Publisert:
 1. Sola håndball
 2. Sola
 3. Håndball
 4. Tonje Nøstvold

Mest lest akkurat nå

 1. Stavanger letter på tiltakene fredag, men sier nei til skjenking

 2. Sandnes, Sola og Randaberg trosser faglige koronaråd: - Blir helt feil, mener Stavanger

 3. Finland stenger grensa mot Norge

 4. Strand: Lastebil skal ha veltet i et sandtak

 5. Kondis­professor knuser fem myter om vekt og for­brenning: – Det er helt feil

 6. Større politikontroll på veiene i natt