Dette banneret vekker harme: - Viser null sympati med flyktningene

Israelske fotballsupportere gikk mot strømmen.

Arsenal- og Maccabi Tel Aviv-supporterne viste vidt forskjellige bannere i helgen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Flyktningkrisen som preger nyhetsbildet har ikke gått upåaktet hen hos fotballklubbene. Flere klubber har donert penger, og i sammenheng med helgens seriekamper har det vært en rekke markeringer.

Blant annet fikk en gruppe flyktningbarn gå ut på gressmatten før Bayern München-Augsburg lørdag. Barna ble applaudert av de 75.000 som var til stede.

Maccabi Tel Aviv-fansens banner har fått massiv oppmerksomhet.

Arsenal-fansen var én av mange supportergrupper som viste sin støtte til flyktninger med bannere. Utenfor Emirates Stadium holdt en knippe fans opp et banner med teksten «refugees welcome» — «flyktninger er velkomne».Hele fotballfamilien støtter imidlertid ikke budskapet. Supportere av den israelske storklubben Maccabi Tel Aviv valgte nemlig å protestere mot støttemeldingene med sitt eget banner under bortekampen mot Kiryat Shmona lørdag.

Supporterne holdt opp et banner med teksten «flyktninger er ikke velkomne».

Les også

Slik skal Brann og fansen hjelpe flyktningene

Rivalen med stikk motsatt budskap

Supportere av Maccabis erkerival, Hapoel Tel Aviv, viste et banner med et helt annet budskap samme dag.

«Hvem er ikke en migrant her!?» var meldingen fra Hapoel-fansen.

Det er en henvisning til at Israel har vært en destinasjon for organisert jødisk migrasjon siden 1880-tallet, og var også ment som et svar til statsminister Benjamin Netanyahus uttalelser den siste tiden.

Netanyahu har uttalt at han ønsker å bygge et stort gjerde langs grensen, for å hindre at flyktninger slipper inn via nabolandene.

Les også

Slik skal storklubben samle idrettsverdenen for å hjelpe flyktninger

— Viser null sympati

Både Hapoel- og Maccabi-banneret har fått stor oppmerksomhet. Én som reagerer på anti-flyktning-budskapet er Kristyan Benedict i Amnesty International UK.

— Maccabi Tel Aviv-fansen tar etter Netanyahu og viser null sympati med flyktningene, skriver Benedict på sin Twitter-konto.

Maccabi Tel Aviv har tidligere annonsert at de vil hjelpe flyktningene, ved å donere 1 euro (9 kroner) for hver Champions League-billett de selger.

Les også

Inviterer 1200 flyktninger til Champions League-kamp

Dette skal ifølge menneskerettighetsaktivisten Elisabeth Tsurkov ha blitt tatt dårlig i mot blant enkelte seksjoner av supporterskaren, noe som kan ha vært en årsak til banneret.

Tsurkovs bilde av Maccabi-supporternes banner har blitt delt over 1.000 ganger på Twitter, noe som viser oppmerksomheten stuntet har fått.

Maccabi Tel Aviv er den største og mestvinnende klubben i Israel, med sine 21 ligagull. I høst skal de spille gruppespill i Champions League.

Chelsea, Porto og Dynamo Kiev er lagene israelerne skal teste seg mot. Det første oppgjøret er allerede på onsdag, borte mot Chelsea på Stamford Bridge.

Publisert: