Forsvarstabbe ødela for Norge i VM-test

Norge kunne ha vunnet. De ville vinne, men i sin iver for å sikre seg seiersmålet glemte de å forsvare seg.

William Strøm kommer på etterskudd og må felle Pavel Kudna. Litt for ofte kom de norske forsvarerne på etterskudd mot skøytekjapp slovaker i den nest siste treningskampen før VM-alvoret.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Norge–Slovakia 2–3

En periode med B-gruppehockey og to godkjente perioder var det Norge presterte i den nest siste treningskampen før alvoret starter i Paris om en uke. Det ble tap mot Slovakia takket være et par blundere i forsvarsspillet.

– Vi starter sløvt, og det må vi ta lærdom av. Vi kan ikke bli liggende etter på denne måten. Da blir det tungt å ta dem igjen. Men vi kom sterkt tilbake. Jeg hadde godfølelsen og trodde vi skulle avgjøre, sa trener Petter Thoresen etter kampen.

Petter Thoresen, som trener Norge i sitt første mesterskap, fikk ett svar. Han har i hvert fall en rekke som fungerer og scorer.

Og den mest solide av dem alle er hans egen sønn: Patrick Thoresen i rekke sammen med Ken-André Olimb og Aleksander Reichenberg sørget de for begge Norges mål. Patrick var sist på pucken en gang og nest sist på det andre målet som Olimb satte.

– Vi var ikke fornøyde i det hele tatt etter første periode. Slovakerne var gode og det må vi innrette oss etter. Men vi forbedret oss i andre og tredje periode, sa Patrick Thoresen.

Les også

Hockeydommer saksøker spiller for 65 millioner

Spiller-testing

Trener Thoresen har fått prøve en rekke spillere i den knappe måneden med treningskamper som det norske laget har spilt. Etter hvert som Thoresen har fått tilgjengelig spillere fra de litt større ligaene, har det utkrystallisert seg en tropp. Av dem som stilte på isen mot Slovakia (rangert som nummer 8 i VM) er det trolig bare tre som ikke får være med til Paris i neste uke.

Anders Martinsen kom til Norge fra sluttspill i NHL-hockey fredag formiddag. Han var ikke klar til kampen fredag, men skal spille lørdagens kamp mot Slovakia. På vei til Norge er også Aleksander Bonsaksen og Martin Røymark når de er ferdig med feiringen av seriegullet i den finske ligaen med sitt Tappara.

– Noen må ut, men hvem det er tar vi en avgjørelse på etter den neste kampen mot Slovakia lørdag, sier Petter Thoresen.

Patrick Thoresen får en klapp på skulderen av Ken-André Olimb etter at han har redusert for Norge til 1–2 i kampen mot Slovakia på Hamar.

Kaotisk til å begynne med

Første periode handlet litt om kaos og norske spillere som altfor ofte kom på etterskudd og gjorde helt unødvendige feil. En slik feil førte Slovakia opp i ledelsen 1–0. Et pucktap i Slovakias sone i norsk overtallsspill ble snappet opp, og Slovakia kontret. Mario Bliznak var sist på pucken og Lars Haugen i det norske målet var overlistet.

Det andre målet til Slovakia kom med bare sekunder igjen av første periode. Norge var i undertall og Michel Miklik satte pucken i nettaket fra skrått hold, selv om avslutningen kanskje burde vært avverget av Haugen i buret.

Hva med Norge? Det ble med få sjanser og altfor lite presisjon også i det offensive spillet. Etter ti minutter fikk Norge sin første og eneste store sjanse i den første perioden. Patrick Thoresen skjøt pucken i stolpen og ut. I øyeblikket etterpå gjorde han seg skyldig i farlig spill med høy kølle og ble utvist i to minutter.

Reduseringer til liten nytte

Den andre perioden var langt bedre. Norge var mer aggressive, og fikk til langt mer enn i den bedrøvelige første perioden. Det ble til slutt belønnet med en redusering. Og nok en gang var det Patrick Thoresen som var sist på pucken.

Thoresens rekkekamerat Ken-André Olimb utlignet Slovakias ledelse midtveis i tredje periode, noe som var en god periode for Norge.

Men feilene som avgjorde skulle komme, og da det gjensto fire minutter av kampen scoret Slovakia det som skulle bli seiersmålet.

Det kom etter at Norge var blitt for ivrig offensivt. Martin Bakos fikk fritt leide mot Lars Haugen i det norske buret og nærmest plantet den i nettet.

– Den satt litt i magen. Jeg var sikker på at det var vi som skulle avgjøre, sa Thoresen etterpå.

Norge spiller ny kamp mot Slovakia i Hamar OL-amfi lørdag.

Publisert: