Heidi Løke skulle bli Larvik-spiller. Så kom sjokkbeskjeden: - Livet var planlagt, nå må jeg trolig gjøre om på det

Heidi Løke skulle opprinnelig signert for Larvik etter sesongen. Etter at klubben har fristilt alle ansatte må, landslagsspilleren i tenkeboksen.

Heidi Løke må trolig endre på planene hun hadde lagt for fremtiden.
 • Andreas Hopen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

– Det kom brått på. Livet fremover var planlagt, og nå må jeg trolig gjøre om på det, sier Løke dagen etter at beskjeden fra Larvik kom. De ansatte i klubben er fristilt grunnet den økonomiske situasjonen i klubben.

Les også

Full krise for Larvik: Alle spillere og ansatte er fristilt

Selv om det er under et døgn siden beskjeden kom, har Løke mottatt flere henvendelser.

– Det har allerede kommet noen telefoner fra noen norske klubber, sier Løke.

Daglig leder i Larvik, Pål Albertsen, sier at hvis klubben overlever dette blir det trolig en semiprofesjonell løsning på klubben, der en del spillere må jobbe deltid ved siden av håndballen, det passer dårlig med hva Løke har tenkt.

– Jeg skal ikke utelukke spill i Larvik, men jeg har lyst å satse noen år til, og jeg har ambisjoner. Da vil jeg spille i en klubb med ambisjoner som har det sportslige tilbudet på plass, forklarer 36-åringen.

Vipers kan være aktuelt

De siste to sesongene har Løke pendlet fra Sandefjord til Hamar, med jobb i Tønsberg. I fjor sa linjespilleren til seg selv at det skulle bli slutt på den lange distansen hun pendler. Det blir viktig i avgjørelsen rundt ny klubb.

– Det er ikke bare meg opp i det her. Jeg må tenke på samboeren min og hans jobb – i tillegg til den eldste sønnen min som går på skole, forklarer Løke, som må bruke den neste tiden på å tenke over hvor hun vil spille.

Heidi Løke har to barn og en samboer. De skal tas hensyn til ved neste klubbvalg.

36-åringen vil ikke utelukke spill for Vipers.

– Det er selvsagt aktuelt med Vipers for min del. Det er jo den beste klubben i Norge, men det er som sagt en del hensyn som må tas, sier Løke.

Vipers mister som kjent strekspiller Mathilde Kristensen til dansk håndball foran neste sesong, og har i øyeblikket bare Hanna Yttereng på streken. Men trener Ole Gustav Gjekstad vil verken bekrefte eller avkrefte om Løke er interessant for dem.

- Den ballen (på streken, red. anm.) er fortsatt i lufta, er alt han vil si om det.

– Er det andre aktuelle spillere for dere i Larvik?

– Jeg kan ikke si noe om det. Men vi kaster oss ikke over det dødsboet der. Vi har det meste på plass allerede, sier Gjekstad.

Avtalen blir terminert

Ifølge TV 2 føler Fredrikstad-spillerne Andrea Rønning og Dorthe Groa seg lurt av Larvik. Duoen skulle til klubben etter sesongen. Løke føler det ikke på samme måte.

– Jeg kjenner klubben, og en del spillere, så jeg har hørt en del rykter – og tatt kontakt med klubben når jeg har lurt på noe, så jeg vil ikke si at jeg føler meg lurt, sier Løke som håpte det skulle ordne seg.

– Man håper og tror det skal ordne seg, men så gikk det ikke slik, fortsetter landslagsspilleren.

Les også

Molid etter sjokkbeskjeden: - Tung, rådvill og lurer på hva jeg skal finne på nå

Daglig leder i Larvik, Pål Albertsen, bekrefter at avtalen med Løke opphører.

– Den overgangen blir terminert, og så vil vi ha en dialog med Heidi, sier den daglige lederen.

– Visste ikke at det sto så ille til

Albertsen tok over jobben som daglig leder i klubben for en måned siden. Han visste ikke at situasjonen var så ille da han tok over.

– Jeg har ikke fått første lønna engang, så det er bare å ønske gratulere med dagen. Det har vært en del informasjon som ikke har kommet frem. Hadde jeg visst dette, så hadde jeg ikke hatt denne jobben, sier Albertsen.

Han forstår at de to Fredrikstad-spillerne føler seg lurt.

– Det er klart det kom som et sjokk på dem. Jeg ser at de føler seg lurt, og det er fullt forståelig, sier Albertsen som nå vil jobbe for å betale tilbake det klubben skylder.

– Det er prioriteringen nå. Vi vil gjøre det vi kan for å betale de forpliktelsene vi har, hvis ikke det går, da er det konkurs og bare å grave seg ned, slår den daglige lederen fast.

Publisert:
 1. Larvik HK
 2. Vipers Kristiansand
 3. Heidi Løke
 4. Håndball

Mest lest akkurat nå

 1. – Imponerende at de klarte å ha aktiviteter som passet både treåringer og tenåringer

 2. Helsearbeider forsøkt voldtatt på jobb

 3. Ryfylke har fått sin første vingård

 4. Strenge dietter ga Helge H. Rakstang et anstrengt forhold til mat. Dette gir varig endring i kostholdet, ifølge fagfolk

 5. Da to voksne menn snakket høyt om voksne kvinners markedsverdi, ble det bråk

 6. De opplevde nylig sin største nedtur. Nå vil Viking-talentene slå tilbake med cupgull