Tidligere idrettspresident: – Sjokkert over at pengebruken har tatt så til de grader av

Tove Paule rister på hodet over måten Norges Idrettsforbund (NIF) har forvaltet penger på etter at hun ga seg som idrettspresident i 2011.

Tove Paule reagerer på pengebruken i Norges Idrettsforbund har stått for de siste årene. Hun var idrettspresident mellom 2007 og 2011.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Det har lenge vært søkelys på NIF-toppenes pengebruk. Tidligere i uken avslørte Aftenposten at blant annet over 10 millioner kroner gikk med til å kjøpe tjenester fra rådgivningsselskapet First House i årene 2011 til 2015.

– Jeg var ikke klar over at det dreide seg om så høye beløp. Jeg er sjokkert over at pengebruken har tatt så til de grader av. Både når det gjelder bruk av First House og andre konsulenter. Det er mange som har fått store honorarer for ting som er gjort, sier Paule til VG.

Les også

Svidde av titusener på Jørn Hoel-konsert og ballonger. Slik brukte Idrettsforbundet 12 millioner på å få OL-ja i Oslo.

66-åringen var idrettspresident mellom 2007 og 2011. Siden har Børre Rognlien (2011-2015) og Tom Tvedt (2015-) hatt rollen som norsk idretts øverste leder.

Paule sier hun aldri benyttet seg av First House da hun satt på toppen i NIF.

– Det var to årsaker til det. For det ene var det forferdelig dyrt. For det andre var det en del personlige relasjoner der som jeg ikke likte, sier hun og utdyper svaret med at det var en ansatt i NIFs administrasjon som gikk over til en stilling i First House.

Paule reagerer på at Rognlien og tidligere generalsekretær Inge Andersen ikke har vært på banen nå som det i lengre tid har stormet rundt NIFs pengebruk. Hun mener det ikke er riktig at Tvedt skal bebreides alene.

– Jeg har noen ganger litt vondt av Tvedt som må svare for alt dette. Han var medlem av idrettsstyret før han ble president i 2015, ja, men der er det mye du ikke får rede på. For det er mye som foregår mellom president og generalsekretær, sier Paule til VG og viser til Rognlien og Andersen.

Les også

Derfor nekter Tom Tvedt å trekke seg: – Det er ingen som gjør feil med vilje

Rognlien svarer på følgende måte når han får høre kritikken fra Paule:

– Før Tove Paule uttaler seg om tiden etter at hun gikk av, bør hun vise fram bilagene for Beijing (OL i 2008) og Vancouver (OL i 2010), inkludert sitt private forbruk, skriver han i en tekstmelding til VG.

Paule står fast ved at hun ikke har noe å skjule: – Jeg har sagt tidligere at hvis noen vil finne fram mine bilag, så vær så god.

Publisert:
 1. Norges Idrettsforbund (NIF)
 2. First House
 3. Tom Tvedt
 4. Inge Andersen
 5. Norges Idrettsforbund

Mest lest akkurat nå

 1. Berisha etter 14 års ventetid: – Kommer til å huske dette resten av livet

 2. Erstatning for tapt barndom: Nesten alle får nei

 3. – Vi sitter her og fryser. Politikerne har ikke bakkekontakt

 4. Fauci om omikronvarianten: Oppmuntrende funn om alvorlighetsgraden

 5. Knut Arild Hareide flytter til Rogaland

 6. Det blir mer snø i Sør-Norge - farevarsel om stiv kuling og storm flere steder langs kysten