Sola skjøt seg bort i sluttminuttene

Sola hadde taket på Tertnes langt ut i den andre omgangen, men så ble spillerne utålmodige og skjøt mer og mer i hytt og pine. Noe gjestene utnyttet.

Heidi Samuelsen hadde et imponerende comeback på hjemmebane og scoret hele seks ganger mot Tertnes. Men hennes bidrag var ikke nok til å vinne kampen. Foto: SVEIN HAGEN

 • Svein Hagen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

SOLA - TERTNES 23–26:

Sola-spillerne visste at et poeng i kveldens kamp ville være nok til å sikre at de ikke kunne havne på direkte nedrykk. Og midtveis i den andre omgangen så det unektelig lyst ut for hjemmelaget. De ledet 20–18 og virket til å ha full kontroll ute på banen.

– Så begynner vi å bli utålmodige i angrep og avslutter med skudd alt for tidlig. Og dessverre havnet mange av disse skuddene enten i hendene på deres keeper, eller at de rett og slett havnet på utsiden av stengene, forklarer Heidi Samuelsen.

Hun spilte sin aller første hjemmekamp for laget etter en pause på to år. Og det var ingen som skulle tro at hun bare hadde trent et par uker med Sola. Fotrapp som alltid og en innsats som det formelig lyste av.

– Utrolig kjekt å være med igjen, har jo tilbudt meg å hjelpe til litt nå på slutten av sesongen om det skulle passe med familie og jobb. Slik det ser ut nå, så kan jeg nok dessverre ikke være med til den viktige kampen borte mot Oppsal førstkommende onsdag, sier hun.

Sola-trener Knut Ove Joa legger ikke skjul på at de skulle hatt med seg Heidi Samuelsen til bortekampen mot Oppsal til uken. Foto: SVEIN HAGEN

– Hadde trengt Heidi

Sola-trener Knut Ove Joa var oppgitt og lei etter at hans lag rotet det til for seg i den siste halvdelen av den andre omgangen mot Tertnes.

– Vi spiller bra, både i forsvar og angrep, og leder med to mål. Alt ser i grunnen lyst ut for oss, men så begynner det å kladde skikkelig, sier han.

Han fikk se at spillerne tok alt for tidlige sjanser i angrep og at skuddene i stor grad ble avfyrt i en høyde som gjorde det enkelt for gjestenes keeper å redde.

– Dette var en kamp vi absolutt burde fått med oss poeng fra, nå blir det enda større press på oss i bortekampen mot Oppsal. Og jeg legger ikke skjul på at vi virkelig hadde trengt Heidi Samuelsen i den kampen. Vi får se hva vi kan gjøre i forhold til det, understreker Joa.

Line Ellertsen ble Solas toppscorer med sine sju mål. Her sørger hun for en av sine scoringer. Foto: SVEIN HAGEN

Usikker på neste sesong

Heidi Samuelsen vil ikke svare kategorisk ja eller nei på om hun blir Sola-spiller neste sesong. Men hun innrømmer at det var godt å spille igjen på dette nivået.

– Jeg har en helt annen familie- og jobbsituasjon nå, og det kan nok bli vanskelig å kombinere det med å spille håndball for Sola. Men at det er gøy å være en del av laget, er det ingen tvil om, sier hun.

Også trener Knut Ove Joa innrømmer at det hadde vært en solid forsterkning for Sola hvis de kunne fått med seg Heidi Samuelsen også neste sesong.

– Hun er enormt godt gjennomtrent og har en spisskompetanse i sin fart og kontringer. Vi må nok snakke nærmere med henne, sier Joa.

Men aller først venter en svært så vrien bortekamp mot Oppsal kommende onsdag.

Les også

 1. Nå blir Sola-treneren også U-landslagssjef

 2. Sola er på kvalikplass etter nytt tap

Publisert:
 1. Håndball
 2. Sola

Mest lest akkurat nå

 1. Nytt smittetilfelle i Time, smitta på reise innanlands

 2. 14 ansatte mister jobben i Byggmakker Sørbø

 3. Turgåere funnet etter leteaksjon i Sirdal

 4. Varsler snø - og den blir liggende

 5. Nytt koronadødsfall ved SUS

 6. Politiutrykning etter melding om mistenkelig gjenstand på Boganes