Endelig fikk verdensmesteren en bil med litt fart

Etter mye motgang ser det ut som Fernando Alonso nærmer seg toppfarten.

Fernando Alonso i sin bil fra McLaren/Andretti Dallara-Honda , viser oppløftende takter i Indianapolis. Foto: Darron Cummings / TT / NTB Scanpix

 • Sindre Trygsland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Formel 1-stjernen Fernando Alonso kjørte onsdag sine første runder på Indianapolis Motor Speedway, der han skal kjøre Indy 500 i slutten av måneden.

Den spanske 35-åringen har en drøm om å vinne motorsportens "Triple Crown", som består av Monacos Grand Prix i Formel 1, Indianapolis 500 og Le Mans 24-timers.

Nærmer seg toppfarten

Han har tidligere vunnet Monacos GP. Neste mål er Indy 500, som kjøres på ovalbane og der hastighetene langt overgår det han er vant til fra Formel 1.

Fernando Alonso har vært misfornøyd med bilen har bruker i Formel 1, men ser ut til å ha fått fart på sakene i Indy. Foto: BRANDON MALONE / X02559

Les også

Oslo og Bergen kan bli fratatt friidrettsrekorder

Indycarstjernen Marco Andretti satte opp en av teamets biler for ham, og Alonso kjørte seg varm. Han nærmet seg en hastighet på 338 km/t før han ga seg for dagen.

– Bare 30 km/t til, så har han farten inne. Han gjør akkurat det han trenger å gjøre. Han venner seg til det. Erfaringen hans betyr mye, men han er fortsatt litt engstelig, sa motorsportlegenden Mario Andretti.

Langet ut mot motoren

Spanjolen har tidligere denne sesongen vært svært kritisk til bilene han har kjørt. I mars gikk han knallhardt ut mot McLaren-Hondas motorer.

Ifølge BBC skal Alonso ha uttalt at motoren ikke hade «noe pålitelighet eller kraft». Det har også gått rykter om at spanjolen ønsket å forlate laget mitt i sesongen, noe han har benektet.

Fernando Alonso har vært kritisk til bilen han har kjørt Formel 1 med denne sesongen. Foto: Pavel Golovkin / TT / NTB Scanpix

McLaren-Honda har hatt en blytung start på årets sesong. Laget står med null poeng på de fire første løpene, og ligger dermed desidert sist i lagkonkurransen. Laget er et av tidenes mest merriterte, med åtte titler i Formel 1-sirkuset.

Fernando Alonso regnes fortsatt som en av verdens beste sjåfører, men står uten poeng. På topp troner Sebastian Vettel med 86 poeng.

Alonso er to ganger verdensmester i Formel 1 og har 32 løpsseirer. Han kjører nå for McLaren-laget, men akter å stå over året Monacos Grand Prix for å konsentrere seg om Indy 500. Løpet kjøres 28. mai.

En talsmann for arrangøren sa onsdag at etterspørselen etter billetter er større enn på lenge siden det ble klart at Alonso vil delta.

(©NTB/Aftenposten)

Publisert:
 1. Fernando Alonso
 2. Indy 500
 3. Motorsport
 4. Formel 1
 5. Honda

Mest lest akkurat nå

 1. Jente (17) ble sexfilmet i skjul. Så ble videoen delt på Snapchat: – Jeg har vært mye lei meg

 2. Akkurat nå disku­terer eksper­tene Norges koro­naregler. Spesielt på to områder kan det bli endringer

 3. Smitte på Smiodden skole

 4. To båter har gått ned på islagt fjord på Høle

 5. Matvognen måtte etter­fylle tre ganger sist helg: Hytte­folket vil ha middag med til fjell­heimen

 6. Barneskoler og ungdomsskoler til gult nivå - nå er det disse reglene som gjelder