Ronaldo kåret til årets spiller

Cristiano Ronaldo vant FIFA-prisen som årets spiller i verden. Real Madrid-stjernens storeslem er dermed i boks. Han ble tildelt Gullballen forrige måned.

Ingen tvil: Cristiano Ronaldo er best i verden.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Ronaldo toppet kåringen foran Barcelona-fenomenet Lionel Messi og Atlético Madrids stjernespiss Antoine Griezmann. Utmerkelsen ble delt ut av FIFA-president Gianni Infantino under mandagens galla i Zürich.

Den samme trioen kjempet også om den prestisjetunge Gullballen. I desember ble prisen gitt til Ronaldo for fjerde gang.

Siden 2010 samarbeidet FIFA og magasinet France Football om å kåre verdens beste fotballspiller, men i september gikk de hver sin vei. Prisen ble delt i to, FIFAs egen kåring av årets spiller og France Footballs tradisjonsrike Ballon d’Or (Gullballen).


Suksess

2016 var et strålende år for Ronaldo. Han satte det avgjørende straffesparket da Real Madrid vant mesterligaen for annen gang på tre sesonger. I sommer bidro han også til at Portugal tok et uventet EM-gull.

Hittil har inneværende sesong også vært glitrende. Like før jul scoret 31-åringen hattrick i finalen i VM for klubblag mot japanske Kashima Antlers.

Real Madrid cruiser også på tabelltoppen i La Liga. Storklubben har spilt hele 39 strake kamper uten tap i ulike turneringer.

Totalt scoret Ronaldo 42 mål for Real Madrid i 2016. Han hadde også 13 fulltreffere for Portugal.

Høgmo-stemme

Det er landslagskapteiner, landslagstrenere og utvalgte journalister som har stemt fram Ronaldo som årets spiller. En nettavstemning blant fotballfansen har også vært tellende.

Norges tidligere landslagssjef Per-Mathias Høgmo hadde Ronaldo på førsteplass da han avga sin stemme i fjor høst. Landslagskaptein Per Ciljan Skjelbred gikk derimot for Lionel Messi.

Høgmos rangering: 1) Ronaldo, 2) Messi, 3) Manuel Neuer (Bayern München).

Skjelbreds rangering: 1) Messi, 2) Ronaldo, 3) Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain/Manchester United).

Lloyd med to strake FIFA-priser

Den amerikanske fotballstjernen Carli Lloyd ble for annet år på rad tildelt FIFA-prisen som verdens beste kvinnespiller.

Hun nådde opp foran den tyske OL-mesteren Melanie Behringer og superstjernen Marta fra Brasil.

– Dette hadde jeg helt ærlig ikke forventet, sa Lloyd i sin takketale.

34-åringen ble også i fjor kåret til verdens beste spiller innen kvinnefotballen.

Lloyd spiller til daglig for Houston Dash.

Ranieri årets trener i verden

Claudio Ranieri fikk FIFA-prisen som verdens beste fotballtrener i 2016. Italieneren ledet i fjor Leicester til en sensasjonell Premier League-tittel.

65-åringen gikk til topps i kåringen foran Real Madrids suksesstrener Zinédine Zidane og Portugals landslagssjef Fernando Santos.

– For en fantastisk kveld. Det er stort for meg bare å være her sammen med store legender, og nå står jeg her som årets trener. Det vi klarte i England forrige sesong var noe veldig rart og spesielt. Det var som om fotballgudene sa at Leicester måtte vinne, sa Ranieri i sin takketale under FIFA-gallaen i Zürich.

Ranieri har vært innom en rekke storklubber, men det var først med lille Leicester han vant sitt første seriemesterskap som trener. Den engelske klubben stakk av med Premier League-tittelen til over 5000 i odds. 

Neid fikk pris

Leicester ble tippet som en klar nedrykkskandidat da Ranieri tok over som manager sommeren 2015.

Zidane var nominert for å lede Real Madrid til mesterligatriumf, mens Santos tok Portugal til EM-gull. De nådde ikke opp mot Ranieris mirakel i Leicester. Det var Diego Maradona som delte ut trenerprisen.

Silva Neid ble kåret til verdens beste kvinnetrener for tredje gang i karrieren. I sommer ledet hun Tysklands fotballkvinner til OL-gull

Publisert:
  1. FIFA
  2. Cristiano Ronaldo

Mest lest akkurat nå

  1. Ber om tips etter trafikkuhell i Hillevåg

  2. 106 nye er smittet i Stavanger

  3. Økonomer: Vinteren blir trolig rådyr – du bør stramme inn nå

  4. Helse­ministeren: – At Nord-Jæren nå innfører munn­bind­påbud viser at de tar situasjonen på alvor. Et eksempel til etter­følgelse

  5. Ryfast skaper vekst, men det spøker for bom­penge­inntektene

  6. Ned i vekt? Bli kvitt mage­fett? Her er årets mest populære kost­holds­råd