Casper Ruud vant igjen - er én seier unna å spille med verdensstjernene

Casper Ruud (18) nærmer seg hovedrunden i storturnering, og i første runde kan Roger Federer stå på andre side av nettet.

Casper Ruud kan møte Roger Federer dersom han kvalifiserer seg til hovedturneringen i Australian Open. (Arkivfoto)
  • Sjur Magnus Bergstrøm
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Casper Ruud fortsetter storspillet i Australia Open og er klar for tredje og siste kvalifiseringsrunde etter 2–1-seier (6–3, 3–6, 6–3) mot franske Jonathan Eysseric.

Ruud og Eysseric fulgte hverandre tett i første sett frem til det sto 3–3. Da viste nordmannen hvorfor han regnes som et stortalent og vant tre strake games og sikret seg settseier med 6–3.

Franskmannen åpnet det andre settet 1–0, før regnværet i Australia satte en stopper for kampen i fem timer. Litt før 08.30 norsk tid var kampen endelig i gang igjen og det så ikke ut som noen av spillerne hadde fått noen klar fordel av avbrekket. De fulgte hverandre jevnt fortsatt, frem til Eysseric brøt Ruuds serve og gikk opp i en 4–2-ledelse. Eysseric økte til 5–2 i neste game og selv om Ruud prøvde å bite seg fast, endte det med 6–3-seier til franskmannen. Dermed gikk kampen til et avgjørende tredje sett.

Les også

Så mye tjener de norske stjernene på triumfene

- Sterkt å komme tilbake

Der kom Ruud ut med gassen i bånn. Han brøt Eysserics serve på første forsøk og gikk rast opp i 3–0-ledelse. Da handlet det meste om å ikke gjøre feil og med seier i egne serve-game. På tross av sin unge alder, viste han stor rutine, holdt hodet kaldt og vant settet 6–3 etter å ha smashet inn det avgjørende poenget.

– Det var sterkt å komme tilbake etter andre sett. Han kom litt bakpå, men spilte seg opp igjen, sier pappa Christian Ruud til NTB.

– Hvordan er det å komme tilbake etter et så langt avbrekk?

– Det gjelder å koble av. De har opplevd det før, men det er klart det er litt utfordrende, spesielt med tanke på den gode starten. Så det var nok litt irriterende.

Møter tometersmann

I tredje og siste kvalifiseringsrunde lørdag møter han amerikaneren Reilly Opelka. Han er 211 centimeter høy, 19 år gammel og ranket som nummer 204 i verden. Dermed blir det på papiret en jevn kamp mot en servekjempe fra USA for 226.-plasserte Ruud.

– Opelka vant Wimbledon for juniorer i 2015. Han server helt latterlig bra og er ingen enkel motstander. Det er raske baner og det favoriserer servingen hans. Vi får håpe at serven ikke sitter og at returene fra Casper er gode, sier Christian Ruud.

Les også

Casper Ruud (18) med overraskende seier - ett steg nærmere hovedrunden i storturnering

Mulig Federer-kamp

Fredag ble trekningen til hovedturneringen foretatt. De fleste hadde øynene rettet mot de store stjernene, men for den norske tennisfansen var det minst like interessant å se hvilke stjerner som møter spillere som har tatt seg til turneringen via kvalifisering.

Trekningen viste at blant andre Roger Federer møter en av disse 16 useedede spillerne. Det betyr at Casper Ruud mot Roger Federer kan bli en realitet.

– Det er ingen lett trekning å møte Federer hvis han kvalifiserer seg. Men å kunne møte Federer - tidenes beste spiller - før han gir seg er veldig stort. Det finnes nok lettere trekninger, men det hadde vært stort, sier pappa Ruud.

Federer gjør for øvrig comeback etter et lengre skadeopphold. I Australian Open er han kun seedet som nummer 17.

- Jeg har ingen forventninger. Jeg trenger fem, seks turneringer for å si hvor sterk jeg kan bli, har Federer tidligere uttalt overfor SkySports.

Les også

Varsler om utspekulert juks i Birken: - Umulig å oppdage på forhånd

LEGENDE: Roger Federer.

Tøff trekning for Djokovic

Tittelforsvarer i Melbourne, serbiske Novak Djokovic, fikk på sin side en tøff start på turneringen. På motsatt side av nettet venter spanske Fernando Verdasco i første runde.

Spanjolen leverte en av de største overraskelsene for ett år siden da han slo ut Rafael Nadal i første runde. Forrige gang Djokovic møtte Verdasco spilte sistnevnte seg fram til matchball, men verdenstoeren snudde til seier.

Verdensener Andy Murray møter ukrainsk motstand i form av Illja Martsjenko i første runde.

(©NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Dei sat i baksetet då foreldra døydde

  2. Familien prøvde å overtale kvinnen til å ta vaksinen. Men hun sto på sitt

  3. Tenåringer hengt ut som voldtektsmenn på Tiktok: – Det tok livet av ungdomstiden vår

  4. Kulturlivet er ikkje stengt. Men lørdag kveld var det heilt tomt

  5. Førstemann til mølla-prinsippet skaper både sinne og tårer for skuffede badegjester

  6. – Veldig overrasket over bivirkningene. Hadde ikke trodd jeg skulle bli så preget