Sverige tilbake i Europa-toppen

Sverige hadde EMs styggeste drakt. Med skiftet til Adidas er Söta brors drakt tilbake i Europatoppen.

sverige.front
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Jeg var ikke nådig i min kritikk av Sveriges EM-drakt i fjor, som så ut som den kom fra et restlager fra 90-tallet. Med drakten som ble presentert i dag har svenskene tatt et steg inn i nåtiden.

For det første er dette en Adidas-drakt som følger den tettsittende trenden. De som liker å betale litt ekstra kan nok kjøpe den i Techfit-versjon etter hvert. Det er svært få overflødige elementer på drakten, og et subtilt diagonalmønster på fronten av førstedrakten.

De jeg er mest lettet over på svenskenes vegne, er at designeren ikke har tatt med det totalt overflødige v-mønsteret rundt kragen — slik jeg har sett på mange nye Adidas-drakter i det siste. Som Marokko her. Slike elementer bare forstyrrer i drakten, og særlig landslagsdrakter skal etter min mening være så enkle, klare og tydelige som mulig. Det har Sverige klart.

Likevel synes jeg andredrakten, med et mønster på fronten av drakten som er det samme som på fasaden på nye Friends Arena, er den fineste. Jeg synes det var lurt å svenskene å fortsette med mørkeblå andredrakt - den har blitt skikkelig stilig.

For å trille terning, vil jeg gi Sveriges retur til Adidas en sterk femmer.

Publisert: