Nytt norsk supertalent skal på showturné: Celina mot Ødegaard i Australia

To av Norges mest talentfulle fotballspillere møtes til duell foran 100.000 mennesker i Australia.

SUPERTALENTER: Martin Ødegaard er et velkjent ansikt for de fleste, men også Bersant Celina skal spille treningskamper i Australia i sommer.
 • Fredrik Saltbones
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

I 2010 herjet de sammen på kretslaget til Buskerud. Nå møtes drammensguttene Martin Ødegaard (16) og Bersant Celina (18) i Australia, der de skal spille mot hverandre for henholdsvis Real Madrid og Manchester City.

TALENT: Bersant Berisha, her i aksjon for regionslaget (Buskerud, Vestfol, Telemark, Aust-Agder og Vest-Agder) mot Strømsgodsets juniorlag i 2011.

Det er nemlig ikke bare Ødegaard som får lov til å være turné i sommer. Mandag fikk Manchester City-spiller Bersant Celina beskjed om at han skal være med David Silva, Yaya Touré og de andre City-stjernene på sommerturné.På gigantiske Melbourne Cricket Ground, der det trolig blir fullt hus – 100.000 tilskuere, skal Real Madrid og Manchester City spille kamp i treningskampcupen International Champions Cup 24. juli. Og da står det altså én nordmann på hver banehalvdel.

Les også

På denne gigantarenaen setter Ødegaard & Co. historisk rekord

Celina kan spille for Norge

– Jeg fikk beskjed mandag. Og jeg er veldig glad og tror det blir en bra utfordring for meg, skriver Celina i en tekstmelding til Drammens Tidende, som først omtalte saken.

GIGANTARENA: Melbourne Cricket Ground rommer 100.000 mennesker. Her skal Manchester City møte Real Madrid 24. juli.

18-åringen er mindre kjent en sin gamle lagkamerat fra Strømsgodset, Martin Ødegaard, men Celina er regnet som et av Norges største fotballtalenter. Da han debuterte for Kosovos A-landslag i fjor, trodde imidlertid mange at unggutten var tapt for det norske landslaget. Men ettersom Kosovo ikke er offisiell medlem av FIFA, gjør det ikke ham utilgjengelig for Norge. I slutten av juni var Celina i møte med U21-landslagsledelsen, og der ble det klart at Manchester City-spilleren velger Norge.

I likhet Real Madrids norske tenåring, er det også aktuelt med et utlån for Celina.

– Jeg og agentene mine har veldig lyst til det. Jeg tror ikke klubben vil det, men vi får se, sa 18-åringen til DT tidligere i sommer.

Les også

 1. - Deila byr på Ødegaard

 2. I dag starter Martin Ødegaard hardkjøret under ny sjef

 3. - Ødegaard på vei til Real Madrids byrival

Publisert:
 1. Internasjonal fotball
 2. Manchester City
 3. Bersant Celina
 4. Martin Ødegaard

Mest lest akkurat nå

 1. Sprer juleglede med hjemmelaget kostyme

 2. Slik så banen ut på kampdag

 3. 10 grunner til at strømprisen vil være skyhøy i mange år

 4. Hun sto på store scener i 25 år, så ble hun plutselig borte. Hva skjedde?

 5. Koronatrøbbel for NRKs team i sjakk-VM

 6. Se video fra området