Rösler sparket

Varte under ett år i Wigan Athletic.

KULTFIGUR: Uwe Rösler vil for alltid ha en høy stjerne i Manchester City, men som manager ble han ikke den suksessen Wigan-ledelsen hadde håpet.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Etter suksess i Brentford på liganivå tre, ble tidligere Lillestrøm-, Viking— og Molde-trener Uwe Rösler hentet til Wigan på divisjonsnivået over.

Der ble han ikke lenge, melder Daily Telegraph.

Wigan har åpnet denne sesongen dårlig, og på tross av at de er tippet blant de bedre lagene, ligger de på nedrykksplass. Röslers menn har kun maktet tre seirer og 16 poeng på 17 kamper til nå. Mange av kampene har vært jevne, og laget har kun -4 i målforskjell.

I vår var klubben også i semifinalen i FA-cupen.

Klubben spilte kvalifisering for opprykk til Premier League under Rösler så sent som i vår.

– En vanskelig avgjørelse, sier klubbeier og styreformann Dave Whelan i en pressemelding.

– Jeg har tenkt på dette en stund. Faktisk har jeg ikke tenkt på mye annet de siste dagene. I utgangspunktet tenkte jeg at Uwe skulle få mer tid. Han er en god manager og jeg liker ham veldig godt som person. Han er ærlig, brenner for det han gjør og jobber dag og natt for at klubben skal oppnå suksess, sier Whelan.

Likevel landet han altså på motsatt konklusjon.

– Etter den fantastiske prestasjonen forrige sesong, følte jeg det var riktig å gi Uwe mer tid. Likevel er den situasjonen vi nå befinner oss i, og resultatene de siste månedene, bekymringsverdige. Noe virker åpenbart ikke. Uavhengig av grunnen, laget har ikke satt seg, på tross av stor økonomisk innsats over sommeren og at garderoben er full av dyktige spillere. Derfor har jeg kommet til den motvillige konklusjon at for klubbens beste i det lange løp trengs der en forandring, sier Whelan.

Assisterende manager Graham Barrow overtar klubben inn til videre.

Malky Mackay skal være blant favorittene til å ta over Wigan.

Publisert: