Weng: - Hadde jeg forsøkt å henge på Therese hadde jeg ikke kommet til mål

Johaug overrasket over at hun fikk stikke av allerede etter noen minutter.

JAKTEN PÅ JOHAUG: Fra høyre Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Ingvild Flugstad Østberg, Heidi Weng og Ragnhild Haga under tremila i Kollen søndag.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

HOLMENKOLLEN: Therese Johaug var fullstendig suveren på dagens tremil i Holmenkollen. 27-åringen rykket til allerede etter noen hundre meter, og derfra og ut var det ingen tvil. Hun gikk til slutt i mål 3.46,5 foran Ingvild Flugstad Østberg på andreplass.

Les også

Historisk Johaug smadret feltet - vant med nesten fire minutter

— Har kanskje for mye respekt

Heidi Weng gikk inn til en fjerdeplass. Det var hun fornøyd med, og til de fremmøtte journalistene fortalte 24-åringen at det aldri var aktuelt å forsøke å henge med Therese Johaug da hun økte tempoet allerede i starten av løpet.

— Nei, det visste jeg at jeg ikke skulle gjøre. Da hadde jeg ikke kommet til mål i dag. Jeg merket at det var mer enn nok å gå i det tempoet jeg gjorde, sier hun.

ENSOM: Therese Johaug gikk alene nærmest fra start til mål i Holmenkollen.

Ingvild Flugstad Østberg var meget godt fornøyd med sin andreplass i Kollen, og angrer ikke på at hun lot Johaug slippe så tidlig som hun gjorde.— Vi vet at hun kommer til å sette opp en fart som ingen mest sannsynlig ikke klarer å holde hele veien. Det er klart, det var jo veldig tidlig nå, så det kan jo hende vi har litt for mye respekt, sier Flugstad Østberg.

Ledelsen overrasket Johaug

Hun har denne sesongen klatret opp som en klar nummer to i kvinnelangrenn. Likevel virket hun ikke å tro på forhånd at hun kunne gå seg til pallplass.

— Det var en kamp for andre- og tredjeplass. Vi var en stor gruppe nesten hele veien. Jeg var forberedt på at noen skulle angripe, og jeg var litt overrasket over at det var meg som skulle gå foran, sier hun.

Les også

Northug om rivalen: - Han er i en egen liga over oss andre

— Det ble langt opp til Therese, men for meg er en andreplass en stor drøm. Jeg er veldig fornøyd, sier Flugstad Østberg.

Therese Johaug selv er tydelig på at løperne selv må vurdere sitt eget løpsopplegg, og at det ikke nødvendigvis er defensivt av dem å la henne gå.

— Jeg var litt overrasket over at jeg fikk den luka så fort, og at det ble mer og mer. Jeg trodde kanskje dem slapp i starten og at de skulle ta innpå senere, sier Johaug.

Avstanden økte fort, og det var ikke gått mange kilometerne før tremila var avgjort. Hun fryktet aldri hadde hun hadde gått ut i et for høyt tempo.

— Nei, jeg bruker sjeldent å sprekke, så jeg følte at jeg hadde veldig god kontrol, sier Therese Johaug.

Hør den nyeste episoden av Aftenpodden Sport her:

Publisert: