Norge i kjempetrøbbel etter braktap i EM: – De ble rett og slett rundspilt

Norge videre til mellomspillet med null poeng.

Kaptein Stine Bredal Oftedal og de norske spillerne hadde en dårlig dag på jobben, og tapte stort mot Romania.
 • Øystein Jorem
  Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

NORGE - ROMANIA 23–31

Norge er i alvorlig trøbbel etter at det ble et braktap i den siste kampen av gruppespillet av EM onsdag kveld. Etter et godt åpningskvarter ble de norske jentene kjørt i senk av Romania, som på sin side traff på det meste de prøvde på. Anført av storspillerne Cristina Neagu og Crina Pintea sørget de for at Norge får en blytung vei til en semifinale senere i mesterskapet.

Romania herjet til tider med det norske laget, og vant til slutt 31–23.

– Det er et blytungt norsk nederlag. Vi har rett og slett blitt rundspilt av Romania som vi har vanligvis spiller jevne kamper mot. I dag har vi vært mange nummer for små, og taper med sju mål, sa TV3s kommentator Daniel Høglund.

 • NÅ ER DET SYLTYNT HÅP OM EM-GULL: Slik blir Norges vei videre

– Dårlig samspill

Medkommentator Geir Oustorp var enig i at det var en dårlig kamp.

– Vi hadde trøbbel på vei inn i mesterskapet, men nå sliter vi med utrolig mye. Det er dårlig samspill både forover og bakover. Det er alarm, for med de greiene vi holder på med nå blir mellomspillet en utfordring, sa Oustorp.

Med bare én seier, mot tabelljumbo Tsjekkia, går Norge inn i mellomspillet med null poeng. Veien til semifinalene er dermed blytung for de norske jentene. Romania og Nederland tar med seg fire poeng hver, og er favoritter til å gå videre til semifinalene.

Savner Mørk

Gro Hammerseng-Edin mener at de norske spillerne mangler flyt i spillet.

– Problemene i forsvar blir med framover, vi er mindre nøyaktig i skuddene og finner ikke noe god flyt. Vi har satt oss i en vanskelig situasjon, men alt håp er ikke ute, sier hun til Aftenposten.

Hun tror at skadeproblemene, og at kapteinen ikke var med på oppkjøringskampene er en del av problemet.

– Jeg opplever at det har vært et lite minus for laget at Stine ikke var med i de siste oppkjøringskampene før mesterskapet. Det er også ganske tydelig at de er uten Nora Mørk, som pleier å kunne banke inn noen mål på egenhånd når laget ikke har flyt, sier hun.

– Vi har litt å jobbe med

En betuttet Thorir Hergeirsson innså etter kampen at laget hans har mye å jobbe med framover.

– Vi glipper på forsvarsopplegget og får det travelt framover. Vi gjør et ærlig forsøk i starten av andre omgang, og det ser lovende ut. Men så detter vi tilbake i det samme. Men vi har litt å jobbe med, så vi får bare ta med oss det som var positivt. Vi er ustabile bakover, og det er ikke det jeg hadde sett for meg, sa treneren på TV3.

– Ikke i nærheten

Norges kaptein Stine Bredal Oftedal mener at de ikke var i nærheten av å ta seieren i kampen.

– Vi får det ikke til, vi er ikke i nærheten. Vi klarer ikke å stoppe de bakover, de får spille sitt spill. Så kommer vi i angrep og bommer litt i tillegg. Vi prøver å ikke la frustrasjonen spre seg, men på et tidspunkt er det det som skjer, sa hun til TV 3.

Også veteranen Heidi Løke var svært skuffet etter kampen.

– Det er utrolig skuffende at vi ikke er i nærheten. Det er vanskelig å sette fingeren på hva som gikk galt, det var over hele linja. Vi hadde troen i pausen, og vi begynner greit i andre omgang, men da reiser de bare fra, sa Løke til Aftenposten.

Stine Bredal Oftedal og Norge ble et par nummer for små for Crina Pintea og Romania onsdag kveld.

Målrik start

Begge lagene viste helt fra det første minuttet at de tok kampen på alvor. Både de norske og rumenske spillerne hadde klampen i bånn, og allerede før fem minutter hadde passert hadde lagene scoret fire mål hver.

Halvveis ut i den første omgangen begynte hellet å gå litt imot Norge, og Romania ledet 11–8 da Thorir Hergeirsson tok timeout. De rumenske spillerne kom seg lett gjennom det norske forsvaret, mens de norske begynte å bomme.

Camilla Herrem fikk sitt landslagscomeback, og scoret ett mål.

Etter en god norsk start ble det rett og slett en svært dårlig norsk periode. Skuddene gikk i stolpene, og de norske jentene scoret bare to mål fra det 13. til det 25. minuttet.

Slaktet forsvarsspillet

Da lydsignalet gikk for pause lå Norge under hele 12–18. TV3s håndballekspert Frode Kyvåg mente at rumenerne spilte fantastisk, men var svært kritisk til det norske forsvarsspillet.

– Vi er ikke i nærheten av å takle, og lar de få spille innenfor nimeteren uten å ta på de. Målvaktene har en umulig oppgave når vi lar dem spille innenfor ni meter uten å være i nærheten. Sånn skal det ikke være mulig å få opptre, sa Frode Kyvåg i studio i pausen.

Håpet om EM-gull henger i en tynn tråd for Thorir Hergeirsson og Norge.

Kortvarig lyspunkt

Den norske pausepraten virket, og de første fem minuttene slapp ikke målvakt Katrine Lunde inn noen mål, og Norge benyttet muligheten til å knappe inn på forspranget. Men gleden var dessverre kortvarig, og Romania tok kjapt tilbake det de tapte når de først fant nettmaskene.

Halvveis ut i den avgjørende omgangen holdt Romania avstanden de hadde ved pause, og Norge måtte håpe på et lite mirakel for å klare seieren. Men i stedet for et førjulsmirakel tok Romania igjen føringen, og økte ledelsen. Norge hadde ingen sjanse til å ta igjen forspranget.

I mellomspillet møter Norge Nederland, Spania og Ungarn. Kampene starter fredag 7. desember.

Publisert:
 1. Thorir Hergeirsson
 2. Katrine Lunde
 3. Håndball-EM
 4. Håndball

Mest lest akkurat nå

 1. Hyttesalget har møtt veggen: – Veldig dødt

 2. Bonde satser i Sandnes sentrum - har kjøpt Centrumsgaarden

 3. Brann i driftsbygning på Voll – opp mot 600 griser døde

 4. Tatt i 108 i 60-sone

 5. Vipps kan ha avslørt overgriper på nett

 6. AFP: Knivmann skutt og drept på flyplassen i Paris