Tottenham-sjefen om Harry Kane: – Det er en liten skade, veldig liten

Kane mister lørdagens kamp mot Manchester United.

Harry Kane mister kampen mot Manchester United. Her klemmer han Cristiano Ronaldo etter Champions League-kampen mellom Tottenham og Real Madrid.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

FØLG DIREKTE FRA 13.30: MANCHESTER UNITED-TOTTENHAM

Premier League-runden får en pangstart med storkampen mellom Manchester United og Tottenham. Begge ligger fem poeng bak serieleder Manchester City.

Fredag kom den verst tenkelige nyheten Tottenham-fansen kunne få: Harry Kane er skadd og mister oppgjøret mot United. Manager Mauricio Pochettino sier at Kane vil bli savnet mot United, men han tror laget skal bite godt fra seg også uten toppscoreren.

– Jeg er skuffet fordi han (Kane) er vår beste spiss, og en av de beste spissene i verden. Man vil alltid savne sin beste spiss, sier Pochettino.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino bekrefter at lagets toppscorer Harry Kane mister kampen mot Manchester United på grunn av skade.

– Det er en liten skade, veldig liten, men vi kan ikke ta sjansen. Vi får vurdere på ny foran onsdagens kamp mot Real Madrid. Men morgendagen er umulig, sa argentineren da han møtte pressen fredag.

For United er Eric Bailly, Marcus Rashford og Ander Herrera usikre, mens Marcos Rojo, Paul Pogba, Marouane Fellaini og Michael Carrick definitivt er ute, sammen med Zlatan Ibrahimovic som ventes tilbake før nyttår.

Les også

Fem gode grunner til å se Manchester United - Tottenham

Vennskapskamp

Et annet interessant oppgjør er vennskapskampen mellom Liverpool-manager Jürgen Klopp og Huddersfield-manager David Wagner.

Det skal riktig nok kjempes om seriepoeng, men de to managerne har en lang, felles historie bak seg. Klopp og Wagner har vært romkamerater, lagkamerater, bestevenner og gudfedre. Nå er de manager-rivaler i Premier League, noe Wagner forstår er interessant for pressen.

– Han er manager for Liverpool, en av verdens største klubber. Men for meg er Klopp en god venn som jeg har kjent i 25 år. Vennskapet blir ikke forandret av dette, men jeg forstår at det er interessant for mediene, sier Wagner til BBC før møtet med Liverpool.

Klopps største oppgave blir å tette igjen forsvaret etter at målene har rent inn bakover så langt. 16 baklengsmål på ni kamper er mer enn hva en tittelkandidat kan tillate seg.

Liverpool må trolig klare seg uten Philippe Coutinho, mens Nathaniel Clyne, Sadio Mané og Adam Lallana definitivt er ute. Før kampen ligger Liverpool på 9.-plass med 13 poeng, ett poeng og to plasser foran Huddersfield.

King usikker

Bournemouth fikk seg en liten opptur med seieren mot Middlesbrough i ligacupen i midtuken, men i serien ligger laget under streken med sju poeng.

Ifølge manager Eddie Howe er det tvilsomt om Joshua King rekker kampen. Den norske landslagsspissen har gått glipp av de to siste kampene på grunn av sykdom, og sliter nå med ryggproblemer. Dermed blir det trolig Jermain Defoe som starter på topp mot regjerende seriemester Chelsea.

Bournemouth er også trukket mot Chelsea i kvartfinalen i ligacupen.

– Det var ikke trekningen vi ønsket oss, men vi skal ikke klage. Det blir en stor utfordring å møte Chelsea i kvartfinalen, sier Howe.

Lørdag spilles også West Bromwich – Manchester City, Arsenal – Swansea, Watford – Stoke og Crystal Palace – West Ham.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. 128 nye smittetilfeller på Nord-Jæren siste døgnet

  2. Sykepleiere på akutten på SUS: – Pasienter må vente i mange timer på hjelp

  3. Ingrid Fiskaa (SV) får skryt fra uventet hold

  4. Isoler huset ditt - få støtte fra staten

  5. Familien på Tasta sparer tusenvis på å gjøre små grep – her er deres – og ekspertens – strømtips

  6. Oppfordret til å avlyse julebord: SUS-ansatte føler seg forskjells­behandlet