Svake Start reddet av Viking - Mjøndalen rykker ned

Start klarte ikke å sikre kvalikplassen selv, men Vikings seier mot Mjøndalens sørget for jubel blant Start-fansen.

BERGET KVALIK: Mens fansen på tribunen jublet over at kvalikplassen var sikret, deppet Start-spillerne etter en svak kamp og tap 0-3 mot Molde. Mens Vikings seier mot Mjøndalen reddet gultrøyene fra direkte nedrykk.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Start tapte 0-3 mot Molde i siste seriekamp, men får kvalifiseringsplassen i eliteserien takket væreVikings3-1-seier mot Mjøndalen.

Siste serierunde i eliteserien ble en ellevill affære. Start begynte oppgjøret på kvalifiseringsplassen, men var under streken flere ganger i løpet av de 90 minuttene.

Mjøndalen tok en tidlig ledelse i Stavanger, og hadde 1-0 til et godt stykke ut i andreomgangen. Da Molde tok ledelsen etter 22 minutter, var Start i 1. divisjon.

Les også

- Vi må se på kvalik som en veldig positiv ting

Viking scoret etter hvert i Stavanger, og 1-1 der og 0-2 på Sør Arena betydde at Start hadde kvalifiseringsplassen.

Fikk Viking-hjelp

Kort tid etter Vikings mål scoret Molde nok en gang, og 0-3 betydde at Start var bak Mjøndalen på færre scorede mål.

Etter 81 minutter i Stavanger satte Vikings Kristoffer Haugen inn 2-1 til vertene, og det var dermed status quo for Start og Mjøndalen. Sørlendingene med 22 poeng. Mjøndalen med 21 poeng.

Viking sendte Mjøndalen ned da de satte inn 3-1 på overtid i Stavanger ved Samuel Adegbenro. Dermed blir det kvalik på Start, som enten møter Kristiansund eller Jerv i kampen om å holde seg i neste års eliteserie.

— Det er en veldig dårlig kamp av oss. Vi taper 0-3 og det er det verste som kunne skje. Heldigvis blir vi reddet av Viking. Så vi er glade for å klare kvalik, men det vi leverer i dag holder ikke over to kamper der. Så vi må skjerpe oss, sier Kristoffer Ajer til TV2 etter kampslutt.

LETTET: - Jeg har aldri vært så glad etter et 0-3-tap, sier Start-trener Bård Borgersen til TV2 etter kampslutt mot Molde.

Og etter kampen, ble "Me e Viking" spilt i Starts garderobe.— Vi må sende en stor takk til dem i dag, sier Ajer.

— Jeg har aldri vært så glad etter et 0-3-tap, sier Start-trener Bård Borgersen.

Molde-jubel i 1. omgang

Start var helt på høyre med Molde innledningsvis i skjebnekampen på Sparebanken Sør Arena. Gjestene stilte et sterkt lag, selv om Ole Gunnar Solskjær gjorde ni bytter på laget som slo Celtic på bortebane torsdag. De eneste gjenværende spillerne var Vegard Forren og keeper Ethan Horvath.

Den første halvsjansen kom til vertene etter 11 minutters spill. En corner fra Andreas Hollingen ble slått på bakerste stolpe. Der ventet Alex De John, men amerikaneren satte headingen sin i nettveggen fra skrått hold.

På det tidspunktet var Start allerede på nedrykksplass, etter at Erik Midtgarden hadde gitt Mjøndalen 1-0 på bortebane mot Viking i Stavanger.

Molde hadde ikke mye å by på de første 20 minuttene, kun et par langskudd fra Ola Kamara og Sander Svendsen, som gikk langt over mål.

To Molde-mål

Svendsen brukte imidlertid ikke lang tid til å skyte seg inn. Da 22 minutter var spilt fikk Mushage Bakenga ballen ved siden av 16-meteren, han avanserte noen meter og la inn foran mål. Der fant han Agnaldo, men Michael Christensen fikk en fot på ballen. Dessverre endte den i føttene på Moldes stortalent, som satte ballen i hjørnet bak Opdal fra ni meters hold.

Molde doblet ledelsen like før pause. Eirik Hestad tok et frispark på kanten av Starts 16-meter. Det var perfekt slått, og inne foran mål ventet Gabrielsen, som kvittet seg med oppasseren sin Rolf Daniel Vikstøl, og skallet ballen knallhardt over Opdal.

Dermed gikk lagene til pause på stillingen 0-2. Dermed var Mjøndalen på kvalikplass med 24 poeng, mens Start lå på nedrykksplass før de siste 45 minuttene av årets eliteseriesesong med sine 22 poeng.

Grov tabbe av Hammer

Rett etter pause kunne det ha stått 0-3 Det ble lagt inn fra venstresiden. Midt foran mål ventet en Molde-spiller, men Vikstøl kastet seg ned, og fikk klarert til corner.

Seks minutter etter pause gjorde Jørgen Hammer en grov feil, og serverte ballen til Svendsen, som stormet mot Starts mål. Han fikk en litt dårlig berøring, som gjorde at Opdal kom ut og fikk stresset Molde-spilleren, som satte avslutningen sin rett på Starts sisteskanse.

Da klokka nærmet seg 54 minutter kom Starts første avslutning på mål ved Mads Stokkelien, men Ethan Horvath hadde små problemer med å plukke ned ballen.

Start tok initiativet utover i andreomgangen, og kom til mange innleggsforsøk. Enten var presisjonen for dårlig, eller så ladet ballen på hodet til Moldes stoppergigant Vegard Forren.

Avgjørende målforskjell

22 minutter før slutt eksploderte det på Sør Arena. Ikke fordi det skjedde noe på banen der. Viking utlignet til 1-1 i Stavanger, og sendte nok en gang Start opp på kvalikplassen, denne gangen med ett plussmål mer enn Mjøndalen.

Jubel stilnet kun minutter senere. Bakenga ble spilt fri på kanten, og la 45 grader inn foran mål til Svendsen, som fikk til en god avslutning. Opdal var nede og reddet fint, men returen gikk rett på hodet til Per-Egil Flo, som stanget inn 3-0. For en dramatikk! Da var Start nede igjen, med færre scorede mål enn Mjøndalen.

Start måtte ha et mål, og Andreas Hollingen testet skuddfoten fra langt hold 11 minutter før slutt. Den innleide Molde-spilleren traff godt på avslutningen sin, men den gikk meteren over mål.

Viking tok ledelsen

Da kampuret viste 82 minutter på Sør Arena, eksploderte det nok en gang blant hjemmesupporterne. Viking hadde tatt ledelsen 2-1 i Stavanger, og sendte Start opp på kvalifiseringsplassen, og Mjøndalen ned. Sørlendingene med det ene poenget de også var før kveldens kamp foran på tabellen.

Mjøndalen ble et 1. divisjonslag da Viking satte inn 3-1 på overtid i Stavanger. Nå blir det kvalik for Start, som har tapt 12 av de siste 15 kampene av årets eliteserie.

Slik var nedrykksdramaet:

18.07:

Erik Midtgarden sendte Mjøndalen foran med 1–0 i Stavanger etter syv minutters spill av den siste serierunden, og overtok dermed kvalikplassen på tabellen. Start i 1. divisjon nå.

18.22:

Molde går opp i 1–0 i Kristiansand. Sander Svendsen målscorer for gjestene, og Starts håp om å unngå nedrykk svinner ytterligere.

18.42:

Molde dobler ledelsen. Ruben Gabrielsen scorer for Molde. Start enda nærmere nedrykk nå. I Stavanger leder Mjøndalen fortsatt, og er på kvalikplass. Vegard Hansens menn 45 minutter unna kvalikspill nå.

19.22:

Kampen i Stavanger er vid åpen. Spillet bølger. Og så skjer det: Viking scorer. Zymer Bytyqi utligner til 1–1. Alt snus på hodet. Mjøndalen tilbake på nedrykksplass, Start tilbake på kvalik.

19.27:

Molde opp i 3–0 mot Start. Dermed bytter lagene plass igjen. Mjøndalen på kvalikplass på flere scorede mål enn Start. Målforskjellen er lik. Marginene er så små. Fortvilelse i Kristiansand.

19.35:

Vikings Kristoffer Haugen scorer sitt første mål for sesongen når han smeller inn 2–1 i Stavanger. Og nå er det Mjøndalen som er på defensiven. Tilbake på nedrykksplass, poenget bak Start.

19.45:

Viking setter punktum i Stavanger. Samuel Adegbenro legger på til 3-1, og sender samtidig Mjøndalen ned. Start berger kvalikplassen til tross for tremålstapet.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk