- Jeg følte at min posisjon i klubben ble undergravd

Full ordkrig etter at Mark Dempsey sa opp jobben som FK Haugesund-trener.

TRAKK SEG: Mark Dempsey er ferdig som trener i Haugesund.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Mark Dempsey har etter eget ønske trukket seg fra jobben som trener for eliteserielaget Haugesund. Engelskmannen avslører at samarbeidet med Jostein Grindhaug brøt sammen.

– Jeg følte ikke jeg kunne samarbeide med Grindhaug lenger. Vi hadde en krangel for fem-seks uker siden og har ikke ordnet skikkelig opp. Krangelen går ut på at jeg ikke har fått tatt del i spørsmålene rundt kjøp og salg av spillere, sier Dempsey til Haugesunds Avis.

Engelskmannen har hatt en solid sesong ved roret og klubben ligger i øyeblikket på en sterk sjetteplass i eliteserien. Beskjeden kom derfor som et sjokk på mange.

– Jeg elsker Haugesund og menneskene her. Jeg trives veldig godt i Norge, og familien min har etablert seg her. Derfor ønsker jeg også å få en ny jobb i Norge, utdyper Dempsey overfor TV 2.

Les også

Zlatan har slått to United-rekorder uten å spille

Styret gjorde endring

– Det kommer på en måte som et sjokk for meg også, selv om denne prosessen har pågått en måneds tid. Jeg var ikke fornøyd med situasjonen i klubben. Jeg følte at min posisjon i klubben ble undergravd.

– Hva tenker du på da? Overganger?

– Vel, det har vært ulike ting. Deriblant overganger, men generelt har det vært uenighet om hvordan ulike aspekter ved klubbdriften håndteres. Aspekter som påvirker førstelaget.

Dempsey sier til kanalen at han opprinnelig sa opp stillingen med virkning etter sesongslutt, noe også spillerne ønsket, men at styret til slutt bestemte seg for å gjøre endringen umiddelbar.

Les også

Conte presentert som Chelsea-trener: - Bryr meg ikke om presset

Sjokkert daglig leder

– Dette kom som lyn fra klar himmel. Det kom som et sjokk for meg, resten av ledelsen og spillerne. Det har ikke vært noen konflikter eller samarbeidsproblemer, sier daglig leder Eirik Opedal til TV 2. Opedal tilbakeviser Dempseys påstander til kanalen, inkludert informasjonen om at treneren skal ha blitt holdt utenfor den sportslige planleggingen.

– Dette er bare «røl og ræl» fra Dempsey. Han føler seg forfulgt uten å ha grunn til det. Han er en løs kanon, og dette er fjerde gangen han sier opp. Først sa han opp, men kunne bli værende ut sesongen.

– Jeg fikk meglet ham inn igjen, men så reiste jeg på ferie. Da fikk jeg tekstmelding om at han ville gi seg umiddelbart. Jeg fikk overtalt ham til å gjennomføre Tromsø-kampen og møte meg onsdag. Da sa han opp igjen og ville informere spillerne umiddelbart. Etter å ha møtt kapteinen ombestemte han seg igjen og ville fortsette. Da var begeret fullt og vi satte foten ned.

I pressemeldingen uttaler Opedal at FKH er meget fornøyd med jobben Mark har gjort som både assistent— og hovedtrener i klubben.

Les også

Vålerengas rike onkel: – Målet er at hele Oslo skal «eie» litt av klubben

Solskjær-assistent

Dempsey kom til Haugesund som assistenttrener for Jostein Grindhaug foran 2015-sesongen. Engelskmannen var også assistent under Ole Gunnar Solskjær i både Molde og Cardiff. Han overtok siden ansvaret som hovedtrener i Haugesund da Grindhaug ga seg som hovedtrener etter forrige sesong.

– Etter nøye overveielser har jeg bestemt meg for å fratre stillingen som hovedtrener i FKH. Jeg ønsker i den forbindelse å uttrykke min takknemlighet overfor spillere og støtteapparat, spesielt Andrea Loberto. Jeg vil også benytte anledningen til å ønske klubben og dets spillere alt godt i fortsettelsen, skriver Dempsey i en pressemelding.

Assistentreer Andrea Loberto leder laget mot Viking i lørdagens kamp.

Klubben vil bruke tiden framover til å vurdere situasjonen videre med tanke på å få på plass en ny permanent løsning.

(©NTB)

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30253271254678
2Bodø/Glimt30186686414560
3Rosenborg30168669442556
4Lillestrøm30165949341553
5Odd30136114345-245
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk