Effektive City straffet Southampton etter kontroversielle straffesituasjoner

(Southampton – Manchester City 0–1) Southampton ropte på straffe to ganger hjemme mot Manchester City, men ble ikke hørt. Istedenfor ble de straffet hardt av et effektivt Manchester City.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

– Jeg ønsker ikke å diskutere avgjørelsene til dommeren, sier Southampton-manager Ralph Hasenhüttl på spørsmål fra Amazon Prime om den første av de to straffesituasjonene.

– Det var en hands-situasjon i andre omgang også. Vi har VAR og vi har en dommer. De må vite det. Hvis de bestemmer at det ikke er straffe, så må vi akseptere det, sier manageren.

Både Hasenhüttl og Manchester City-manager Pep Guardiola skrøt av det de mente var en spennende kamp i intervjuene etter kampslutt.

For Manchester City er det spesielt det defensive som har vært bra den siste tiden. I lagets åtte siste kamper i Premier League og Champions League har de kun sluppet inn ett mål.

ROPTE PÅ STRAFFE: Danny Ings ropte på straffe etter denne duellen.

Tirsdag sløste Manchester City med sjansene da det «kun» ble 1–1 hjemme mot West Bromwich, men Pep Guardiolas menn var langt mer effektive borte mot Southampton lørdag i det som ble en knepen 1–0-seier.

Etter 15 minutter fikk City spilt seg fint frem på høyresiden og Kevin De Bruynes innlegg mot Raheem Sterling var også strøkent. Engelskmannen bredsidet ballen enkelt i mål og sørget for Manchester City-ledelse til pause.

Det til tross for at det var Southampton som hadde de fleste sjansene i den første omgangen. Southampton-spillerne ropte også på straffespark etter at Danny Ings ble felt i forbindelse med den største av sjansene i første omgang, men verken dommer Mike Dean eller VAR grep inn.

– For meg er det en soleklar straffe. Ruben Dias treffer kun mann, sa TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp i Premier League-studioet i pausen.

Les også

Liverpool lekte seg mot Crystal Palace - vant 7–0(!)

Også etter en times spill ropte Southampton på straffe. Ballen spratt opp i albuen til Raheem Sterling etter et hjørnespark, men til tross for store protester ble det heller ikke denne gang blåst straffespark.

Når da Ederson tok seg fint av det andre Southampton hadde å komme med, ble det en viktig borteseier for Manchester City.

FORBANNET: Southampton-manager Ralph Hasenhüttl viser tydelig at han mente ballen traff armen til Raheem Sterling.

Med Gabriel Jesus ute på grunn av tannproblemer, valgte Pep Guardiola å starte med Ferran Torres som spiss i Southampton.

Hjemmelaget kom stormende ut av startblokkene og satte City under et høyt press, men det var bortelaget som tok ledelsen etter 15 minutter med Raheem Sterling.

Southampton lot seg ikke affisere nevneverdig av det, og kom seg til flere gode sjanser og innleggsmuligheter i løpet av omgangen. Omgangen endte imidlertid med en liten nedtur etter at Danny Ings måtte ut med skade like før pause.

Andre omgang startet med en City-sjanse for vikarspiss Torres, før Southampton igjen tok mer over.

Etter et hjørnespark spratt ballen opp i albuen til Sterling et kvarter ut i omgangen, ropte igjen hjemmelaget på straffe, men igjen uten å bli hørt.

Kontringsmulighetene ble større utover i omgangen for Manchester City, men de klarte ikke å spille seg til de største mulighetene før på overtid. Riyad Mahrez fikk da to gode muligheter, men skjøt over begge gangene.

MATCHVINNER: Raheem Sterling (til høyre) scoret kampens eneste mål.
Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk