Sola ble rystet. Så kom toppscoreren på banen

Storfavoritt Sola fikk det tøft mot 1.-divisjonslaget Bærum, men klarte å unngå cupsmell på hjemmebane.

Kristiane Knutsen som returnerte til Sola før inneværende sesong ble kåret til banens beste etter den krevende cupkampen mot Bærum.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Sola – Bærum 25–20 (11–11)

Sola var storfavoritt foran kveldens cupoppgjør, men det var 1.-divisjonslaget Bærum som presterte best i 1. omgang.

Først da Malin Holta entret parketten etter halvspilt 2. omgang klarte Sola å snu kampen.

Etter å ha vunnet lokaloppgjøret mot Ålgård forrige runde i cupen, ventet 1.-divisjonslaget Bærum i åttedelsfinalen i NM i Åsenhallen i kveld. Bærum Topphåndball er et relativt ukjent lag for de aller fleste, hvert fall under det navnet. Nysatsingen ble stiftet i februar inneværende år, og er et samarbeid mellom Stabæk Håndball og Haslum Håndballklubb. Laget har startet sesongen i 1. divisjon bra og ligger på tredjeplass etter fem spilte kamper.

Sola har overrasket etter forrige sesongs kamp for å beholde plassen, og ligger på tredjeplass i eliteserien etter sju spilte kamper.

Stolpeskudd

Lagene fulgte hverandre tett i begynnelsen av kampen. Storfavoritt og eliteserielaget Sola klarte ikke å stoppe gjestene i forsvar, og bommet mye i angrep.

Etter drøyt ti minutter tok Bærum ledelsen 5–4 mot et Sola-lag som ikke virket å klare å spille opp mot det nivået de har vist i eliteserien denne sesongen.

Sola-spillerne virket ukonsentrerte og traff stolpen gang på gang. Det ga gjestene mulighet til å stikke fra.

Da Bærum gikk opp i tremålsledelse 8–5, tok Sola-trener Steffen Stegavik time out.

– Vi spilte langt under pari, men sånn har det vært i cupkampene våre denne sesongen. I dag ble vi litt for utålmodige både i forsvar og angrep, men jeg synes Bærum spilte bra. Vi var ikke helt på, sier Camilla Herrem til Aftenbladet etter kampen.

– Det viktigste var at vi kom videre, jeg er spent på trekningen videre, sier hun.

Les også

Sola-treneren: – Dette var rett og slett imponerende

Hevet seg

Trenerens alvorsprat fikk vekket de gulkledde som endelig begynte å treffe mellom stengene igjen. Kristiane Knutsen reduserte til 6–8.

Sola hevet seg også flere hakk i forsvar etter praten med Stegavik, og stengte helt igjen bak i flere minutter. Dessverre var det like målløst på motsatt banehalvdel før Camilla Herrem til slutt utliknet til 10 – 10 fem minutter før pause.

Hjemmepublikum hadde ingen grunn for å slappe av, for Bærum-spillerne ga ikke opp. Gjestene gikk på nytt opp i ledelsen minuttet før pause, men Sola klarte å krangle inn redusering sekunder før hvilen.

11–11 til pause.

Camilla Herrem og resten av Sola fikk det tøft mot Bærum i 4. runde i NM.

Kom ned på jorden igjen

– Jeg var ikke redd for at vi skulle tape kampen. Men bunnivået vårt er ikke helt der jeg håpet, sier trener Steffen Stegavik etter kampen.

Han mente det kanskje var positivt for spillerne å få en kamp som denne nå. Etter sju seriekamper, tolv gode omganger, og mye skryt.

– Nå kom vi litt ned på jorden igjen og så at hvis vi ikke er på 100 prosent, så er vi faktisk ikke gode nok til å kjempe mot et 1. -divisjonslag, sier treneren.

Les også

Klasseforskjell da Byåsen tapte stort mot Sola

Redningskvinne

Begynnelsen på 2. omgang bar fortsatt preg av mange dårlige avslutninger og godt keeperspill av Bærums Martina Jurisic. Kristiane Knutsen bommet fra sju meter, Herrems skudd ble reddet, Wolff skjøt over, mens Solas toppscorer denne sesongen, Malin Holta, fortsatt satt på benken. Hun sliter med ryggproblemer og Stegavik håpet å spare henne mest mulig i denne kampen.

Da Bærum sikret seg tomålsledelse 15–13 etter drøyt ti minutters spill, tok Stegavik timeout. Han satte også inn Holta, som han håpet ville bidra til å snu kampen for Sola.

Det fungerte. I løpet av de neste minuttene stengte Sola igjen bak, mens de banket inn tre raske mål. 16–15 til Sola.

Etter to kjappe mål fra Kristina Novak etter litt over halvspilt 2. omgang hadde Sola økt ledelsen til 19–16. Holta viste hvorfor hun er toppscorer i eliteserien og sørget for å sende Sola opp i firemålsledelse 20–16.

– Veldig gøy

De siste ti minuttene ble nerveprirrende for hjemmepublikum. Sola fortsatte å bomme på sjansene sine, og Bærum fikk muligheten til å klore seg fast. Fire minutter før fulltid lå gjestene bare to mål bak.

Men Sola hadde ingen planer om å gi fra seg kvartfinaleplassen. De skrudde opp tempoet i sluttminuttene og vant til slutt 25–20.

– Hvordan var det å komme innpå og snu kampen?

– Det var veldig gøy, men jeg var veldig kald, sier Malin Holta og smiler.

Hun merket raskt at hun ikke hadde trent på én uke grunnet ryggproblemer, men ble likevel redningskvinnen som Sola trengte i kveld.

– Det blir alltid jevnere enn vi tror når vi møter lag fra lavere divisjoner, men det var deilig at vi klarte å dra det i havn på slutten og sikre seieren. Ellers hadde det vært skikkelig surt, sier hun.

Frøydis Seierstad Wiik Scoret det første målet for Sola i cupkampen mot Bærum.
Les også

Ålgård hadde storfavoritten i kne lenge, men måtte gi tapt mot Sola

– Vi vant jo, så vi skal være fornøyde med det, men vi spiller ikke bra, sier Kristiane Knutsen som ble kåret til banens beste.

Hun sier at de hadde fokus på å være 100 prosent påskrudd fra start for å slippe at kampen ble som den faktisk ble, men likevel ble det tøft.

Knutsen var glad da Holta kom på banen midtveis i andre omgang.

– Det er en trygghet å ha henne på banen. Vi står mye sammen til vanlig så jeg merket at spillet fløt bedre da hun kom på banen. Jeg var glad for at hun kom, sier Knutsen.

Slik endte de andre kampene i 4. runde:

  • Byåsen - Rælingen 32–20
  • Storhamar – Volda 33–18
  • Flint – Fana - 18–32
  • Vipers – Skien 47–27
  • Oppsal – Molde 22–32

Kampfakta:

Sola - Bærum 25–20 (11–11)

NM kvinner, 4. runde

Åsenhallen, 100 tilskuere

Dommere: Fredrik Andresen og Jørgen-Andre Wold.

Utvisninger: Bærum 3 x 2. min.

Toppscorer Bærum: Marte Siren Figenschau 8.

Sola: Esmeralda Fetahovic og Johanna Fossum (målvakter), Guro Berland Husebø, Malin Holta 4, Martine Wolff 2, Elise Haaland, frøydis Seierstad Wiik 2, Amalie frøland, Kristiane Knutsen 6 , Karoline Jensen, Kristina Sirum Novak 7, Martha Barka, Mia Humborstad Westgaard, Emilie Andreassen Hamre 1, Hege Holgersen Danielsen og Camilla Herrem 4.

Publisert: