Solskjærs United slo tilbake mot Everton

(Everton-Manchester United 1–3) To dager etter at lokalavisen hevdet at klubbledelsen hadde kontaktet Mauricio Pochettino (48), styrket Ole Gunnar Solskjær (47) posisjonen som Manchester United-manager med seier på Goodison Park.

 • Joachim Baardsen, VG
Publisert: Publisert:

Presset på nordmannen økte da perioden på bare to seirer på sesongens seks første serierunder ble fulgt opp av Champions League-nederlaget mot Istanbul Basaksehir onsdag kveld.

Ifølge Sky Sports-ekspert Paul Merson (52) var det usikkert om Solskjær i det hele tatt ville overleve lenge nok i jobben til å få ta del i lørdagens Premier Leauge-match mot Everton. Hvis United tapte på Merseyside ville det uansett ikke være noen tvil om at han kom til å få sparken, hevdet den tidligere Arsenal-spilleren. Samtidig skrev Manchester Evening News at klubben hadde kontaktet Pochettino.

Det blir nå bare spekulasjoner. For to scoringer av Bruno Fernandes (26) og et overtidsmål av innbytter Edinson Cavani (33) styrket Solskjær som United-manager.

– Vi vet, på innsiden av garderoben, hva vi må gjøre. Alle må være ledere. Noen må lede med eksempel, andre må snakke mer. De tre poengene her er for alle, sier Fernandes til BT Sports.

Håpløs baklengs

Nordmannen sendte laget sitt ut i et høyt press mot et like høytflygende Everton-lag. Carlo Ancelottis mannskap ville overtatt midlertidig tabelltopp med seier, men United var like fullt offensive innledningsvis.

– Vi visste hva vi skulle gjøre før kampen. Vi gjorde noen feil, men etter det første målet har vi en glimrende reaksjon. Vi gjør det vi må gjøre, sier Fernandes.

Solskjærs taktiske inngang på kampen var tilsynelatende bra, men etter 19 minutter kostet svakt individuelt og kollektivt forsvarsspill lagets hans et baklengsmål.

Evertons nettkjenning kom som et resultat av et langt Jordan Pickford-utspill som United-stopper Victor Lindelöf (26) stusset ned i bena på hjemmelagets Bernard (28) etter å ha tapt en fysisk luftduell mot Dominic Calvert-Lewin (23).

Bernard svarte med å få rask kontroll på ballen, utfordre United-back Aaron Wan-Bissaka (22) og smelle kula i korthjørnet for David de Gea (30).

FEIRET: Marcus Rashford, Fred og Fernandes feirer scoring på Goodison Park.

Fernandes-dobbel

United var rystet, det gikk mot lagets tredje strake tap, men Fernandes ville det annerledes. Først headet portugiseren inn 1–1. Så gikk et innoverskrudd innlegg fra hjørnet av 16-meteren forbi Marcus Rashford og rett i mål bak Pickford.

I andre omgang skjedde det lenge lite, men på overtid ble det dramatisk. Først fikk Abdoulaye Doucouré en stor mulighet til å utligne for Everton, som han misbrukte.

Deretter kontret United, anført av Fernandes. I stedet for å skyte selv, sentret midtbanemannen til innbytter Cavani som plasserte inn sitt første United-mål fra kloss hold.

– Jeg syns Manchester United har for få som setter standarden, men det gjorde Fernandes i dag, sier TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller.

– Han var helt enorm. Produksjonen hans siden han kom til Manchester United, er bare helt syk, samstemmer Erik Thorstvedt.

Seieren gjør at rødtrøyene avanserer fra 15. til 13. plass på tabellen. Etter syv kamper står Solskjærs menn med tre triumfer, én uavgjort og tre tap. Om to uker, etter landslagsperioden, kommer West Bromwich til Old Trafford.

Publisert:
 1. Ole Gunnar Solskjær
 2. Manchester United
 3. Premier League
 4. Everton FC
 5. Carlo Ancelotti

Premier League

SVUTMP
1Chelsea86111631319
2Liverpool85302261618
3Manchester City85211631317
4Brighton & Hove Albion843185315
5Tottenham Hotspur8503912-315
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Flere pasienter utviklet spredning av kreft mens de deltok i norsk kreftstudie. – Vi er veldig lei oss

 2. Mikal Stømne (24) gikk ned 84 kilo på egen hånd. Fem grep ble avgjørende.

 3. Her sto det en hytte. Så forsvant landskapet rundt, bit for bit. Nå får eieren ikke bygge den opp igjen

 4. Mange hoster. Slik finner du lettere ut hvilket luftveisvirus du er smittet av

 5. To tenåringer og den enes stefar tiltalt for grov kroppsskade

 6. Berntsen skryter av tidligere vikingelev: - Jostein er en flott kaptein