Solskjær hylles etter bragden: – En av de største triumfene

– Det beste jeg har sett av Manchester United under Solskjær, sier Jan Åge Fjørtoft.

Manchester United slo RB Leipzig hele 5–0 onsdag kveld.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Manchester United – RB Leipzig 5–0

Onsdag kveld sto Manchester United og Ole Gunnar Solskjær for en aldri så liten bragd i Champions League. De rødkledde overkjørte fjorårets semifinalist.

Til slutt sto det hele 5–0 mot Alexander Sørloths RB Leipzig. Ettersom Solskjær og co. også slo Paris Saint-Germain 2–0 borte forrige uke, har de nå fått en eventyrlig start i den gjeveste klubbturneringen i Europa.

– De har nå slått det laget som var i Champions League-finalen i fjor (PSG). De vinner 5–0 mot RB Leipzig som var i semifinalen i fjor. Dette er en av de største triumfene Ole Gunnar Solskjær har hatt som Manchester United-manager, sa fotballekspert Jan Åge Fjørtoft i Viasat-studioet etter kampen.

Spesielt de siste 45 minuttene onsdag kveld var eksepsjonelle. Marcus Rashford scoret tre mål det siste kvarteret av kampen.

– Annenomgang er det beste jeg har sett Manchester United under Solskjær, uten tvil, sa han.

Les også

Full klaff for Solskjær mot Sørloths Leipzig: – En av de største triumfene

«Perfekt kamplan»

Samuel Lockhurst, kommentator i lokalavisen Manchester Evening News, bruker også mye spalteplass på å hylle prestasjonen.

Rashford blir naturligvis trukket frem som kampens store spiller, men Solskjær høster også lovord.

«Solskjær var igjen feilfri med sine taktiske vurderinger underveis i kampen», skriver han.

«Perfekt kampplan av Manchester United. Like perfekt gjennomført», skriver Lars Tjærnås, Aftenpostens fotballekspert, på Twitter.

Oktober har vært litt av en berg-og-dal-bane for Solskjær. Det er kun litt over tre uker siden de tapte hele 1–6 hjemme mot Tottenham. Nå har de svart på tiltale og vunnet tre og spilt én uavgjort siden ydmykelsen.

– Jeg tror Tottenham-kampen skremte vettet av Solskjær. Han måtte gjøre noe. Han har nå funnet en måte å spille som passer laget perfekt, sier tidligere Manchester United-spiller Paul Scholes til BTSport.

– Man må hylle Solskjær for taktikken, la han til.

Les også

Solskjær skrev klubbhistorie i Paris. Hylles for «genistrek».

Marcus Rashford scoret hele tre mål onsdag kveld.

– Kan vinne Champions League

Scholes, Rio Ferdinand og Owen Hargreaves, alle tidligere lagkamerater av Solskjær, brukte minuttene etter kampen til å diskutere veien videre for nordmannen.

Hargreaves ble svært imponert av det han så mot RB Leipzig. Nå er Manchester United et godt stykke på vei mot avansement fra gruppespillet.

– Hvis RB Leipzig kan nå semifinalen, hvorfor kan ikke United? Hvis de har dagen, så er det slik topplagene fungerer, sa Hargreaves.

Scholes fikk spørsmål om United kan vinne hele turneringen.

– Jeg vil alltid si: «Ja, så klart». Det er ikke så mange spesielle lag i Europa nå. Så hvorfor ikke?

Les også

Solskjær tar United-talent i forsvar: – De vet ikke hva de snakker om

Rørende feiring

I tillegg til Rashfords hat trick kom også Mason Greenwood og Anthony Martial på scoringslisten. Førstnevnte feiret målet med en rørende gest.

Tidligere denne uken kom nyheten om at Manchester Citys akademispiller, Jeremy Wisten, hadde tatt sitt eget liv. 18-åringen skal ha slitt med mentale utfordringer, skriver Manchester Evening News.

Onsdag benyttet Greenwood muligheten til å sende sine tanker til unggutten som gikk bort for tidlig.

«Denne var for deg, bror», skrev Manchester United-stjernen.

Publisert: