Darwin Núñez skallet til motstander og ble utvist – så reddet Luis Díaz ett poeng

(Liverpool – Crystal Palace 1–1) Jürgen Klopps to storsigneringer havnet i fokus på Anfield. Mens den ene mistet hodet fullstendig, sto den andre frem som redningsmann.

Publisert: Publisert:

TV-seerne fikk plutselig se at dommer Paul Tierney sto med det røde kortet i været.

Reprisen viste at Liverpools rekordsignering skallet til Crystal Palace-stopperen Joachim Andersen, og fikk umiddelbart marsjordre.

– Det er helt håpløst. Det kommer til å være vann på mølla for samtlige midtstoppere i ligaen, som kommer til å forsøke å provosere ham i hver kamp, sier Lillestrøm-spiller og Viaplay-ekspert Pål André Helland.

– Det er et øyeblikks galskap. Det er en skikkelig skalle og Andersen kjenner den, sier Gary Neville hos Sky Sports.

RASENDE: Darwin Núñez var ikke blid etter å ha blitt sendt i dusjen, og måtte geleides av banen av James Milner.

Det startet med noen små tumulter hvor den opphetede uruguayaneren tilsynelatende forsøkte seg med skallen både én og to ganger.

– Jeg var tett på ham hele kampen. Jeg gjorde det bra mot ham og irriterte ham litt, og derfor tror jeg han var så sint. Han forsøkte først å skalle meg én gang. Jeg fortalte ham at han ikke skulle gjøre det, og da skallet han meg igjen. Det er helt idiotisk, synes jeg, og et klart rødt kort, sier Joachim Andersen til Viaplay.

– Det var selvsagt rødt kort. Han blir provosert hele tiden, men det er ikke sånn han bør oppføre seg, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp til Sky Sports.

Da hadde Wilfried Zaha allerede straffet Liverpool knallhardt på en overgang. Nat Phillips fikk sin første start i Liverpools midtforsvar siden mai 2021, og hang ikke med da Zaha lurte offsidefellen hans og plasserte ballen i mål.

Det røde kortet så ut til å gjøre en vanskelig oppgave enda vanskeligere, men kun få minutter etter sommersigneringen Darwin Núñez’ marsjordre, sto januarkjøpet Luis Díaz frem og hamret inn et fantastisk solomål.

Venstrekanten driblet vekk fire-fem mann og banket ballen ned i hjørnet på utsøkt vis:

Dermed berget han ett poeng for Liverpool, som trolig ser på det som to poeng tapt. Vertene dominerte stort før pause, men sløste med sjansene og ble straffet på en kontring.

Også etter det røde kortet fortsatte Liverpool å dominere. Både Mohamed Salah og innbytter Fabio Carvalho var nære, men fikk ikke ballen mellom stengene.

– Jeg synes faktisk Liverpool var enestående i dag, sier Jamie Carragher hos Sky Sports.

Samtidig var Wilfried Zaha og Joachim Andersen svært nære å stjele alle tre poengene, men heller ikke de klarte å ta vare på mulighetene sine.

Darwin Núñez, som fikk karrierens første direkte røde kort, kan nok på sin side vente seg minimum tre kampers karantene for voldelig oppførsel. I så fall mister han kampene mot Manchester United, Bournemouth og Newcastle.

– Jeg kommer til å snakke med ham. Det er absolutt ikke den reaksjonen vi ønsker å se, sier Klopp.

Den ventede suspensjonen er dårlig nytt for Jürgen Klopp, som manglet spissalternativene Roberto Firmino og Diogo Jota i mandagens kamp.

Mens Jota er ute i noen uker til, uttalte Liverpool fra offisielt hold at Firminos utelatelse handlet om at de ikke ønsket å ta noen sjanser med ham.

Klopp sier etter kampen at Firmino kan være klar til møtet med Manchester United på Old Trafford mandag om én uke.

Publisert:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal14121133112237
2Manchester City14102240142632
3Newcastle United1586129111830
4Tottenham Hotspur1592431211029
5Manchester United148242020026
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk