Kilde mot seier i Wen­gen-ut­foren: – En van­vittig god følelse

Aleksander Aamodt Kilde (29) ble den tredje nordmann til å vinne det prestisjefulle utforrennet i Wengen.

KUNNE JUBLE: Aleksander Aamodt Kilde like etter målgang i Wengen.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Det har blitt kjørt utfor i Wengen siden 1930, men bare to ganger har nordmenn gått seirende ut: Lasse Kjus i 1999 og Aksel Lund Svindal i 2016.

Det var frem til Kilde satte utfor fredag.

Han skulle opp mot den sveitsiske utforkula Beat Feuz, som ingen hadde klart å utfordre frem til det. Det klarte derimot Kilde, som allerede på første mellomtid var 15 hundredeler foran. Avstanden forble omtrent det samme nedover ned trange og bratte Lauberhorn-traseen, og i mål kjørte Kilde inn til foreløpig ledelse med 30 hundredeler.

– Det er en vanvittig god følelse. Å slå Feuz i Wengen setter jeg høyt på lista, sier Kilde til NRK og fortsetter:

– I en av klassikerne også. Det har vært et av de største målene mine det. Utrolig følelse.

Bare to startnummer senere ble den tiden virkelig testet mot verdenscupleder og torsdagens Super G-vinner Marco Odermatt.

Hjemmehåpet lå helt likt med Kilde på andre mellomtid, men tapte noen hundredeler på de siste mellomtidene og kjørte i mål 19 hundredeler bak Kilde som strakk hendene i været i lederstolen.

– Det er alltid nervepirrende. Du sitter der og så er det et hundredelsløp fra topp til bunn. Da dunket hjertet hardt, sier Kilde om hvordan det var å se løpet til Odermatt.

Ingen andre klarte å utfordre tiden til Kilde, som dermed tar sin femte verdenscupseier for sesongen – den andre i utfor.

Adrian Smiseth Sejersted var den eneste andre nordmannen på startlisten til fredagens renn, men han valgte å stå av for å få mindre belastning inn mot OL som starter 4. februar. Det opplyste barmarkstrener Bjørn Fosse til NRK.

Lørdag er det igjen utfor i Wengen, da sannsynligvis med både Kilde og Sejersted på start i en lengre løype. Fredagens løype var nemlig forkortet til 2,95 kilometer, mens det er planlagt å kjøre hele den 4,25 kilometer lange Lauberhorn-traseen.

– Det er bare å gjøre seg klar for i morgen igjen. Jeg ble sliten nok på 1.40, og så skal vi kjøre ett minutt til. Det gleder jeg meg til merker jeg, avslutter Kilde.

Publisert: