Kilde mot seier i Wen­gen-ut­foren: – En van­vittig god følelse

Aleksander Aamodt Kilde (29) ble den tredje nordmann til å vinne det prestisjefulle utforrennet i Wengen.

KUNNE JUBLE: Aleksander Aamodt Kilde like etter målgang i Wengen.
  • Hans Christian Boge-Fredriksen, VG
Publisert: Publisert:

Det har blitt kjørt utfor i Wengen siden 1930, men bare to ganger har nordmenn gått seirende ut: Lasse Kjus i 1999 og Aksel Lund Svindal i 2016.

Det var frem til Kilde satte utfor fredag.

Han skulle opp mot den sveitsiske utforkula Beat Feuz, som ingen hadde klart å utfordre frem til det. Det klarte derimot Kilde, som allerede på første mellomtid var 15 hundredeler foran. Avstanden forble omtrent det samme nedover ned trange og bratte Lauberhorn-traseen, og i mål kjørte Kilde inn til foreløpig ledelse med 30 hundredeler.

– Det er en vanvittig god følelse. Å slå Feuz i Wengen setter jeg høyt på lista, sier Kilde til NRK og fortsetter:

– I en av klassikerne også. Det har vært et av de største målene mine det. Utrolig følelse.

Bare to startnummer senere ble den tiden virkelig testet mot verdenscupleder og torsdagens Super G-vinner Marco Odermatt.

Hjemmehåpet lå helt likt med Kilde på andre mellomtid, men tapte noen hundredeler på de siste mellomtidene og kjørte i mål 19 hundredeler bak Kilde som strakk hendene i været i lederstolen.

– Det er alltid nervepirrende. Du sitter der og så er det et hundredelsløp fra topp til bunn. Da dunket hjertet hardt, sier Kilde om hvordan det var å se løpet til Odermatt.

Ingen andre klarte å utfordre tiden til Kilde, som dermed tar sin femte verdenscupseier for sesongen – den andre i utfor.

Adrian Smiseth Sejersted var den eneste andre nordmannen på startlisten til fredagens renn, men han valgte å stå av for å få mindre belastning inn mot OL som starter 4. februar. Det opplyste barmarkstrener Bjørn Fosse til NRK.

Lørdag er det igjen utfor i Wengen, da sannsynligvis med både Kilde og Sejersted på start i en lengre løype. Fredagens løype var nemlig forkortet til 2,95 kilometer, mens det er planlagt å kjøre hele den 4,25 kilometer lange Lauberhorn-traseen.

– Det er bare å gjøre seg klar for i morgen igjen. Jeg ble sliten nok på 1.40, og så skal vi kjøre ett minutt til. Det gleder jeg meg til merker jeg, avslutter Kilde.

Publisert:
  1. Alpint
  2. Vintersport
  3. Aleksander Aamodt Kilde

Mest lest akkurat nå

  1. Stor aktør legger ned butikken på Norwegian Outlet på Ålgård

  2. Fortsatt fastlåst mellom Kvia AS og Eigersund før de møtes i retten mandag

  3. – Vanskelig å holde oppe motivasjonen når man øver uten mål og mening

  4. – Så har nok en stemme fra barn­dommen stilnet

  5. Gjør helomvending - går over til booking

  6. Kultursjef: – Smitte­tiltakene gir ikke mening